ODBOJKAŠICE SRBIJE VEČERAS PUTUJU U HOLANDIJU NA SP :: Semberija INFO ::

 

ODBOJKAŠICE SRBIJE VEČERAS PUTUJU U HOLANDIJU NA SP


- Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije večeras će otputovati u Arnem gdje će igrati na Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano od 23. septembra do 15. oktobra u Holandiji i Poljskoj.
 
Utakmice SP će biti odigrane u holandskim gradovima Arnem, Roterdam i Apeldorn, kao i u poljskim Gljivicama i Gdanjsku.
 
Selekcija Srbije će igrati u grupi C sa SAD, Njemačkom, Bugarskom, Kanadom i Kazahstanom. Srbija će prva dva meča u grupi protiv Kanade i Bugarske odigrati u Arnemu, a preostala tri u Lođu protiv Njemačke, Kazahstana i SAD. Srbija će prvi rival biti Kanada u nedelju od 20 sati.
 
U A grupi u Arnemu će igrati Holandija, Italija, Belgija, Portoriko, Kamerun i Kenija, dok B grupu čine Poljska, Turska, Dominikanska Republika ¸ Koreja, Tajland i Hrvatska. U D grupi su Brazil, Kina, Japan, Kolumbija, Argentina i Češka.
 
Plasman u fazu izboriće po četiri reprezentacije iz sve četiri grupe, koje će biti svrstane u dvije grupe sa po osam selekcija. Plasman u četvrtfinale SP izboriće po četiri najbolje selekcije iz grupa.

Četvrtfinalne utakmice, kao i polufinala biće odigrana u Gljivicama i Apeldornu. Finale i meč za treće mjesto će biti odigrani u Apeldornu.

(Tanjug)