KSRS: Najoštrije osuđujemo ponašanje Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH :: Semberija INFO ::

 

KSRS: Najoštrije osuđujemo ponašanje Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH


Košarkaški savez Republike Srpske najoštrije osuđuje ponašanje selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško i drugih vinovnika nemilih događaja u reprezentaciji BiH, koji su zabranili djevojčicama M. B. i T.G. da proslavljaju pogotke za 3 poena dižući tri prsta. Pored toga, igrajući za reprezentaciju BiH, djevojčice srpske nacionalnosti su doživjele i prijetnje i uznemiravanje na nacionalnoj osnovi (,,odsjeći ćemo ruku ko digne tri prsta“, priča o ratu u BiH, Srebrenici, oduzimanje i pregledanje telefona i sl.).

Možete li uopšte zamisliti da djevojčice u ovom uzrastu, kada im prije svega treba usaditi ljubav prema košarci i dresu koji nose, od reprezentacije za koju igraju, dožive takvu torturu?! U 2022. godini, 21. vijeku, u jednoj Evropskoj zemlji, to je nezamislivo!

Pored prijetnji i uznemiravanja na nacionalnoj osnovi koje su ove djevojčice u reprezentaciji BiH doživjele, imali smo priliku da vidimo i da se i prije par dana pobjeda seniorske reprezentacije BiH u Kelnu protiv Slovenije „slavila“ za ratnim zastavama tzv. Armije BiH.

Poslije ovih skandala pitamo se da li neko iz Republike Srpske uopšte treba slati svoje dijete da igra za reprezentaciju BiH?!

Takođe, u svjetlu navedenih događaja, a po prijavi klubova i roditelja djevojčica, Košarkaški savez Republike Srpske je dana 6.9.2022. godine podnio Disciplinskom sudu KS BiH zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv selektorke U14 reprezentacije BiH Jasne Sliško.


Košarkaški savez Republike Srpske