UPLAĆENO 150.000 KM, "ZMAJICE" PUTUJU NA SVJETSKO PRVENSTVO :: Semberija INFO ::

 

UPLAĆENO 150.000 KM, "ZMAJICE" PUTUJU NA SVJETSKO PRVENSTVO


Foto
Ženska košarkaška reprezentacija BiH igraće na Svjetskom prvenstvu u Australiji pošto je Vlada Kantona Sarajevo uplatila 150.000 KM koje su bile potrebne za kupovinu avionskih karata.

Košarkaški savez BiH objavio je saopštenje u kojem se ističe da će BiH igrati u Sidneju i ujedno se za pomoć zahvalio Vladi Kantona Sarajevo.

"Ovim putem Košarkaški savez BiH izražava veliku zahvalnost Vladi KS na izdvojenim sredstvima, kao i Samiru Avdiću (ministar kulture i sporta), na čiju inicijativu je pokrenuto rješavanja problema koji je prijetio da se pretvori u istinsku katastrofu bh. sporta i sramotu kompletne države", piše na sajtu KS BiH i dodaje:

"Iskreno se nadamo da će ostale državne, entitetske i lokalne instutucije, koje se finansiraju novcem građana BiH slijediti ovaj svijetli primjer i pomagati svim vrhunskim sportistima naše zemlje, uključujući i mušku košarkašku reprezentaciju BiH, koju očekuje nastup na Eurobasketu narednog mjeseca."

Svjetsko prvenstvo za žene se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH je u Grupi A sa Belgijom, Južnom Korejom, Kinom, Portorikom i selekcijom SAD.

(Nezavisne)