Košarkaško čudo u Trebinju: Leotar u ABA 2 ligi :: Semberija INFO ::

 

Košarkaško čudo u Trebinju: Leotar u ABA 2 ligi


TREBINjE - Košarkaški klub Leotar iz Trebinja, predvođen srpskim trenerom Markom Ičelićem, napravio je pravi podvig plasmanom u ABA 2 ligu.

Tim iz Hercegovine, sa vrlo skromnim budžetom, jedini od šest učesnika "Lige prvaka" igrao je sa 10 domaćih igrača, na utakmice putovao autobusom i to na sam dan meča i na kraju završio kao četvrti, uprkos porazu od Borca 82:80 u posljednjem kolu.

Titulu je osvojila Igokea, drugo mjesto Široki, a treće sarajevski Sparsi, koji su u posljednjem kolu "velikim preokretom" pobijedili Široki i završili ispred Trebinjaca, uprkos tome što su dva puta izgubili od njih.

Prethodnih sezona BiH je imala četiri predstavnika u ABA 2 ligi, a jedina "loša vijest" za Trebinjce je što će morati da plate kotizaciju za nastup u regionalnom takmičenju.

"Imali smo zaista sjajnu sezonu, od starta kada sam stigao sve je nekako ''leglo'', sve vreme smo bili pravi tim i ostaje samo mala žal što smo na kraju plasirani iza Sparsa koje smo dva puta pobedili. Poraz od Borca nije imao značaj jer smo njih u Trebinju dobili ''tri razlike'' i pre svega je posledica umora i napornog puta", rekao je Ičelić.

Mladi stručnjak, nekadašnji trener OKK Beograda i selektor omladinske selekcije Srbije, po drugi put vodi Leotar, nakon sezone 2013/2014.

"Generacija talentovanih momaka od 18 i 19 godina koju sam tada trenirao sada je stasala, igrali su odlično, bili primer i van terena i ponos za ceo grad. Budžet je skroman, lokalna samouprava je iza nas, sve je isplaćivano tačno u dan, a mi se nadamo da ćemo ovim rezultatom obezbediti veći budžet i na pravi način predstavljati klub i grad u ABA 2 ligi", poručio je Ičelić, koji se u Trebinje, odnosno na naše prostore, vratio posle pet godina rada u Emiratima.


Tanjug / Nezavisne