PRIJEM ZA GIMNAZIJALCE KOŠARKAŠE :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA GIMNAZIJALCE KOŠARKAŠE


Foto
U okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, u Banjaluci je krajem aprila održano finalno, republičko takmičenje u košarci za srednje škole. Nakon dva dana uzbudljivih utakmica, u muškoj konkurenciji je najbolja bila ekipa Gimnazije "Filip Višnjić" iz Bijeljine. Da je ovaj turnir protekao u znaku mladih košarkaša iz Bijeljine svjedoče i priznanja. Tako je za najboljeg strijelca proglašen Rajko Gutalj (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina) a za najboljeg igrača izabran Aleksandar Pirgić (Gimnazija "Filip Višnjić" Bijeljina). Za ekipu Gimnazije nastupali su Rajko Gutalj, Viktor Blagovčanin, Aleksandar Pirgić, Jovan Jevtić, Ivan Pejanović, Nikola Drljić, Nemanja Elez, Stefan Radonić, Jovan Lugonjić, Aleksa Stojanović i Luka Ristić, na čelu sa trenerom Biljanom Dobrosavljević.

Danas je predsjednik gradske Skupštine, Aleksandar Đurđević upriličio prijem za članove pobjedničke ekipe, njihove profesore i direktoricu Gimnazije. Zbog ostvarenog uspjeha Đurđević je Gimnaziju „Filip Višnjić“ darovao značkom Grada Bijeljina.



-Nadam se da su ove zlatne medalje samo uvod, ili u nastavak vaših profesionalnih košarkaških karijera ili uspješno bavljenje nekim drugim zanimanjem. Činjenica da ste gimnazijalci, da ste naučili kako se radi, bori i uspjeva samo će vam pomoći u tome. To vam mogu potvrditi iz ličnog iskustva“, rekao je Aleksandar Đurđević.
Kao podršku njihovom radu i zalaganju predsjednik Skupštine Grada Bijeljina je obećao košarkaškoj ekipi bijeljinske Gimnazije novi set dresova i opremu za treniranje.

-Željela bih se prije svega zahvaliti našoj matičnoj školi koja nas je podržala na cijelom našem putu do republičkog zlata. Zahvalila bih se i mojim učenicima koji su pokazali kako se igra košarka, koji su pokazali kako jedna ekipa treba da se ponaša, i na terenu i van njega. Ovo su momci koji su naučili na red, rad i disciplinu. Bilo je pravo zadovoljstvo raditi sa njima“, rekla je Biljana Dobrosavljević, profesorica Gimnazije „Filip Višnjić“.

Direktorica JU Gimnazija "Filip Višnjić", Olivera Stevanović istakla je činjenicu da je ovo prvi put nakon 30 godina da muška ekipa Gimnazije postigne jedan ovako značajan rezultat u košarci. U ime ekipe, Aleksandar Pirgić se biranim riječima osvrnuo na postignuti uspjeh.



-Preponosan sam na ove momke. Mi smo jedna velika porodica i na terenu i van njega. I na regionalnom i na republičkom takmičenju dali smo sve da našu školu i naš grad predstavimo u najljepšem svjetlu. Zahvalio bih se našoj profesorici koja je uz svoje brojne obaveze pronašla i vremena i energije da se posveti našoj ekipi“, rekao je Pirgić, najbolji igrač finalnog turnira u Banjaluci.

(Semberija info)