JOKIĆ JE PONOVO MVP NBA LIGE :: Semberija INFO ::

 

JOKIĆ JE PONOVO MVP NBA LIGE


Foto
Nikola Jokić je odbranio MVP titulu. Ponovo je najkorisniji igrač najjače košarkaške lige na svijetu!

Nikola Jokić je MVP NBA lige! Stigla je i potvrda od Adrijana Vojnarovskog, najpouzdanijeg NBA izvora na svijetu. Srpski centar je odbranio titulu i laskavo priznanje. 

Ponovo je proglašen za najkorisnijeg igrača najjače košarkaške lige na svijetu, a prema informacijama Vojnarovskog ova informacija će zvanično biti objavljena tokom ove nedjelje. 

Praktično je sam odveo Denver u plej-of sa skorom 48-34. Zahvaljujući njemu su Nagetsi ušli u doigravanje gdje ih je zaustavio Golden Stejt, ali je uprkos tom porazu Nikola imao fenomenalnu sezonu. Došao je do priznanja ispred dvojice glavnih rivala - Džoela Embida (Filadelfija) i Janisa Adetokumba (Milvoki). Sada još čeka supermaks ugovor od 241.000.000 dolara.

Jokić je ove sezone prosečno bilježio 27,1 poen, 13,8 skokova i 7,9 asistencija po meču. Uz nestvarne brojke je podigao nivo igre, svjestan da neće moći da računa na Džamala Mareja koji se nije oporavio od povrede i Majkla Portera junora koji se povredio na početku sezone. I pored svih tih problema je pokazao zašto je superstar NBA lige.

Nikola je takođe prvi košarkaš ikada koji je u plej-ofu predvodio tim u poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i procentu šuta. Niko nikada prije to nije učinio. U aprilu je ušao u istoriju kao prvi igrač ikada sa preko 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni. Nestvarno!

Pokušavali su neki američki novinari da umanje njegov uspjeh tražili su izgovore da to učine, ali u tome nisu uspjeli. Srbin je pobijedio sve njih ponovo i došao je do nevjerovatnog uspjeha.


(Mondo)