BUDUĆNOST I SLAVIJA POČINjU BORBU ZA TITULU ŠAMPIONA :: Semberija INFO ::

 

BUDUĆNOST I SLAVIJA POČINjU BORBU ZA TITULU ŠAMPIONA


Foto: InfoBijeljina
Košarkaši Budućnosti BN i Slavije počinju borbu za titulu šampiona, kao i za plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Bijeljinski tim ulazi u meč kao favorit zbog serije sjajnih rezultata, kao i činjenice da su dobili oba meča u ligaškom dijelu. Takođe domaćin prvog meča je u polufinalu protiv Drine Princip riješio u dva meča, tako da i odmorniji ulazi u borbu za trofej.

Plejmejker Dinko Peljto ističe da očekuje veoma kvalitetno finale (sutra, 19 časova) te pozvao navijače da im pomognu u prvoj utakmici. – Naš cilj se zna, a to je osvajanje titule i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Dovoljno govori za sebe podatak o naših 17 pobjeda u nizu, tako da uz maksimalno poštovanje trenera Slavije Aleksandra Damjanovića, momaka koji se bore i uprave, navijača koji su nekoliko puta napunili dvoranu, imamo samo respekt za njih, kako igraju i ponašaju ali mi smo favoriti i nastojaćemo to da opravdamo- istakao je Peljto.

Ove dvije ekipe su igrale u posljednjem kolu ligašpkog dijela kad je Budućnopst slavila 68:64. Pritisak je veliki na bvijeljinski tim kojem su svi dali ulogu favorita.

Bila je to teška utakmica u kojoj su nam izašla tri visoka igrača zbog ličnih grešaka , ali smo uspjeli na iskustvo da dođemo do pobjede. Iskreno ne bježimo od te uloge. Imamo nekoliko iskusnih i kvalitetnih košarkaša koji su igrali važne mečeve da bi nas taj pritisak sputao. Vjerujem da se to neće osjetiti na terenu. Mi smo tu da svojim iskustvom pomognemo mladim igračima poomognemo da uživaju u finalu i svemu što on donosi i onda vjerujem da rezultat neće da izostane.

Slavija želi da odigra što kvalitetnije finale. I u timu iz Istočnog Sarajeva su ulogu favorita prepustili ekipi Budućnosti.

– Budućnost je izuzetno kvalitetna ekipa predvođena odličnim trenerom Josipom Pandžom, koji ne zna za poraz.Definitivno su favoriti, nemaju poraz u drugom dijelu, završili su prvi i još polufinalnu seriju riješili na dva meča. Imaju dosta iskusnih igtrača koji su nastupali i u višim rangovima. Sigurno zaslužuju respekt, ali uprkos svemu što sam rekao siguran sam da ćemo mi pružiti maksimum. U svakom meču idemo na pobjedu biće tako i protiv Budućnosti pa nek pobijedi bolji. Ono što nas posebno raduje je velika podrška naših navijača , hvala im zaista na njoj nastojaćemo da se odužimo što bolje na parketu a i vjerujem da će biti uiz nas i zu fuinalu – istakao je kapiten Darko Damjanović.

(Srpska Info)