JOKIĆ KRVARIO, RUŠIO REKORDE I ODVEO DENVER DIREKTNO U PLEJ-OF :: Semberija INFO ::

 

JOKIĆ KRVARIO, RUŠIO REKORDE I ODVEO DENVER DIREKTNO U PLEJ-OF


– Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić krunisao je fantastičnu sezonu još jednom izuzetnom partijom.

Izvanredni Jokić dabl-dabl učinkom vodio je Denver do ubjedljive pobjede nad Memfisom sa 122:109, čime su Nagetsi obezbijedili direktan plasman u plej-of NBA lige.

Iako je već na početku meča dobio udarac laktom u lice, zbog čega je krvario i nastavio duel sa crvenom trakom na glavi, Jokić je za 35 minuta na terenu postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija, uz četiri ukradene lopte i jednu blokadu.

Ovim učinkom srpski košarkaš ušao je u istoriju NBA lige, jer je postao prvi igrač koji je u regularnom dijelu sezone imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Pored Jokića, kod Denvera se istakao još Eron Gordon sa 22 poena, šest više od Vila Bartona i Bizija Bounsa Hajlenda.

Kod Memfisa, jedne od najboljih ekipa na Zapadu, čak sedam igrača imalo je dvocifren učinak, ali to nije bilo dovoljno u meču sa raspoloženim domaćinima.

Ovom pobjedom Nagetsi su obezbijedili direktan plasman u plej-of, sa učinkom 44 pobede i 33 poraza, dok Memfis ima skor 55 pobjeda i 25 poraza pa se mnogo uznemiriti zbog ovog neuspjeha jer su već obezbijedili drugu poziciju i privode kraju jednu od najboljih sezona u novijoj istoriji franšize.

Poznati su i ostali učesnici plej-ofa sa Zapada, to su Finiks sansi, Golden Stejt voriorsi, Dalas meveriksi i Juta džez, dok u plej-in turnir idu spomenuti Minesota i San Antonio, odnosno Los Anđeles klipersi i Nju Orleans pelikansi.

(Tanjug)