ZVEZDA SRUŠILA MAKABI ZA 4. VEZANU POBEDU U EVROLIGI, TOP 8 NIKAD BLIŽI! (VIDEO) :: Semberija INFO ::

 

ZVEZDA SRUŠILA MAKABI ZA 4. VEZANU POBEDU U EVROLIGI, TOP 8 NIKAD BLIŽI! (VIDEO)


Foto: MN Press
Posle pobede protiv Real Madrida, košarkaši Crvene zvezde  u hali "Aleksandar Nikolić" pobedili su Makabi 84:77 u 29. kolu Evrolige i vezali 4. pobedu.

Posle suspenzije tri ruska tima, CSKA iz Moskve, Zenita i Uniksa iz takmičenja, crveno-beli su se potpuno vratili u igru za samu završnicu. Takođe , tri pobede u tri poslednja duela, protiv Fenerbahčea, Baskonije i Real Madrida dale su dodatnu nadu navijačima za novi trijumf protiv "Ponosa Izraela". Zvezda je igrala svoju igru, držala meč pod kontrolom i imala i + 16, ali su padovi u igri uzrokovali da se Makabi u dva navrata potpuno vrati u igru, ali ne i da pobedi. Ovim trijumfom crveno-beli su na 8. mestu tabele Evrolige.

Od starta meča crveno-beli su igrali svoju košarku, sa jakom odbranom i kontranapadima. Ovakav pristup brzo im je doneo rezultat pa se, posle 10:4, razlika konstantno povećavala. Sredinom deonice domaći košarkaši su nastojali da šutevima sa distance dođu do poena. Posle nekoliko napada bez učinka, i odlične odbrane, Ivanović prekida seriju promašaja trojkom za 17:6, i + 11.

Do kraja četvrtine, trener Makabija je pokušo tajm-autima da"prodrma" svoje košarkaše, ali mu to nije pošlo za rukom. umesto toga, raspoloženi Holins i Mitrović donese Zvezdi 24:10.


U nastavku, Makabi kažnjava blago opuštanje crveno-belih i brzo pravi seriju od 5:0. Radonjić traži tajm-aut i igra Zvezde se na kratko vraća, kao i prednost od 16 poena. Sa druge strane, Makabi ne odustaje od zonske odbrane i smanjuje prednost preko Žižića i Vilbekina na 35:25. Do poluvremena, potpuno se poremetila igra crveno-belih. Odbrana Makabija je dobro funkcionisala, a Zvezda je promašivala. Tako je, posle + 16, na kraju Zvezda imala samo tri poena prednosti, 42:39.



Po dolasku sa odmora, Derik Vilijams donosi Makabiju izjednačenje posle ubačene trojke. Od tog momenta, umesto novog pada u igri, usledila je furiozna igra Zvezde u obe faze igre. Tako Volters, Kalinić i Vajt vezuju tri trojke i donose seriju od 9:0. Posle novih dobrih odrbana, Kuzmić vezuje dva zakucavanja i vraća dvocifrenu prednost.  u ovom periodu igre, napravljena je mala pauza jer se Holins povredio. Košarkaš Zvezde se uhvatio za koleno, a onda je ostao na terenu uz aplauze cele hale. Ipak , trener Radonjić ga je izveo iz igre.

Slično kao i na prethodnim mečevima, ova deonica je bila puna uspona i padova u igri crveno-belih. Zvezda nije konstantno igrala, a dozvolila je lake poene rivalu koji se vraća na -3, i 57:5. Zanimljivo , na minut do kraja Makabi dolazi i do vođstva, prvog na meču. Ipak , slavlje gostiju kratko je trajalo jer je Dobrić odmah uzvratio torjkom, a onda i iznudio tri slobodna bacanja za 65:60.

Do kraja, crveno-beli su i ovu deonicu otvorili poenima, i igrom u odbrani koja im vraća prednost od 12 poena. Makabi je ponovo delovao pogubljeno, naročito posle trojke, a onda i zaucavanja Davidovca.




Na 4 minuta do kraja, domaći košarkaši su imali 74:67, Makabi je pokušao da još jednom neutrališe prednost domačih, ali u tome nije uspeo pa je Zvezda zasluženo slavila.

Standings provided by SofaScore LiveScore


(Telegraf)