JOSIP PANDžA NOVI TRENER KK „BUDUĆNOST“ :: Semberija INFO ::

 

JOSIP PANDžA NOVI TRENER KK „BUDUĆNOST“


Josip Pandža, dokazani košarkaški stručnjak novi je trener KK „Budućnost“ iz Bijeljine. Pandža dolazi iz KK „Čelik“ sa kojim je prošle sezone izborio plasman u završnicu bh. prvenstva. Košarkaški klub „Budućnost“ ima planove da u ovoj takmičarskoj sezoni izbori plasman u elitni rang bh. košarke.

-Josip Pandža je novi trener našeg kluba. Josip je jedan od najboljih seniorskih trenera u BiH, kadetski prvak Evrope sa reprezentacijom BiH, dok je sa Kaknjem igrao finale prvenstva BiH. Ambicije kluba su osvajanje prvenstva RS i ulazak u Prvu ligu BiH. Klub će u narednom periodu dovesti zvučna pojačanja.

Dobrodošao Josipe“, poručili su iz KK „Budućnost“.

Od momenta kada su Dragana i Dario Čojić 2006. godine započeli svoju košarkašku priču, popularna „Fabrika“ postala je sinonim za stručan i posvećen rad sa mladim košarkašima. Za neupućene u svijet košarke imena Boriše Simanića, Njegoša Sikiraša, Nikole Radovanovića i Marice Gajić (i još mnogo drugih) možda ne znače mnogo ali za one koji žive košarku ova, sada ostvarena košarkaška imena svjedoče o kvalitetu košarkaške škole koja ih je podigla.

-Budućnost iz Bijeljine je definitivno najzdraviji koncept u BiH. Proizvode vrhunske igrače i izuzetna mi je čast da idem tamo. Cilj je ulazak u Premier ligu, kao i nastavak razvoja mladih igrača. Nadam se da ćemo uz ispravnu selekciju ispuniti obje stvari i obradovati ljude koji vole Budućnost”, izjavio je Pandža.

Brojni zaljubljenici u košarku, naročito oni koji podržavaju rad bračnog para Čojić ne kriju zadovoljstvo ovim i drugim najavljenim potezima iz bijeljinskog prvoligaša. „Fabrika je dobila inžinjera“, glasi jedan od komentara na društvenim mrežama.

Semberija info