OMLADINSKI KOŠARKAŠKI KLUB „KOŠ“ BIJELjINA: Dolaze bolji dani za košarku u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

OMLADINSKI KOŠARKAŠKI KLUB „KOŠ“ BIJELjINA: Dolaze bolji dani za košarku u Bijeljini


Omladinski košarkaški klub „Koš“ formiran je septembra 2019. godine od strane grupe entuzijasta na čelu sa Igorom Mihajlovićem. Zamislili su klub kao mjesto u kojem će dječaci i djevojčice praviti svoje prve košarkaške korake. Zahvaljujući predanom i stručnom pedagoškom radu, tokom prethodne dvije godine kroz klub je prošlo njih oko 200.

-Odlučili smo se da formiramo ovaj klub sa osnovnim ciljem da što većem broju djece pružimo dobre uslove za pravilan psiho-fizički razvoj, da ih okupimo oko sporta i da, na taj način kvalitetno provedu svoje slobodno vrijeme. Imali smo želju da napravimo jednu dobru priču, jednu zdravu sredinu u kojoj će se djeca pronaći i voljeti da dođu na treninge. S obzirom na broj djece koja su za ovaj kratak period postojanja kluba trenirala kod nas, mogu sa zadovoljstvom reći da smo uspjeli napraviti jednu takvu sportsku sredinu“, rekao je za „Semberija info“ trener Igor Mihajlović.


 
Specifičnost u radu OKK „Koš“ se ogleda u njihovoj bliskoj saradnji sa Košarkaškim klubom „Radnik“. Naime, KK „Radnik“ i OKK „Koš“ nedavno su potpisali  ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji čime je nastavljena uspješna saradnja dva sportska kolektiva koja je započela prije dvije godine. Saradnja se odnosi isključivo na rad i razvoj omladinskog pogona (pioniri, kadeti, juniori). OKK „Koš“ je u potpunosti posvećen mladim igračima sa primarnim zadatkom da, kroz svoju školu košarke, uz kvalitetan rad i nadzor, dodatno populariše košarkaški sport. Ovako postavljenim planom, otvara se mogućnost konstantnog sportskog napredovanja mladih i talentovanih košarkaša. Svi oni koji imaju kvalitet i pokažu volju za napretkom imaju priliku da prođu razvojni put od škole košarke OKK „Koš“, kroz sve omladinske selekcije do seniorskog tima KK „Radnik“. Na taj način je zaokružen proces u kojem će nastajati novi kvalitetni košarkaši i dobri ljudi.

-Veliko je zadovoljstvo biti dio ovakve košarkaške priče u Bijeljini. Naš je cilj da kroz ovu saradnju, za nekoliko godina isprofilišemo nekoliko košarkaša za koje će se čuti u regionu. Naš grad je dokazao da ima telentovane djece ali je do sada nedostajalo konkretnog, jasno utvrđenog plana i strategije razvoja košarke u Bijeljini. Mislim da će ova saradnja riješiti i taj problem i da će se jako brzo čuti za Bijeljinu kao rasadnik dobrih košarkaša“, rekao je Mihajlović za ,,Semberija info.

Semberske novine - Semberija info