PAOK pao u Laktašima, velika pobjeda Igokee u Ligi šampiona :: Semberija INFO ::

 

PAOK pao u Laktašima, velika pobjeda Igokee u Ligi šampiona


Košarkaši Igokee pobjedom su krenuli u novu sezonu FIBA Lige šampiona.

Aleksandrovčani su večeras u Laktašima u okviru prvog kola grupe E Lige šampiona savladali nekadašnjeg prvaka Grčke, ekipu PAOK-a sa 68:64 i tako najavili još jednu sjajnu sezonu u ovom elitnom takmičenju. Domaći su slavili nakon velikog preokreta u posljednjoj četvrtini.

Nakon vrlo dobre prve dionice koju su puleni Dragana Bajića dobili sa 19:12, u drugom periodu uslijedio je veliki pad u igri domaćih, što su gosti iz Soluna iskoristili, te su na odmor otišli sa vodstvom 32:26. U trećoj četvrtini „igosi“ prave seriju, te vrlo vrzo dolaze do plus 5 (42:36), ali grčki tim se vrlo brzo vratio u igru, te je u finišu trećeg periodu ponovo preuzeo vodstvo. U posljednjih 10 minuta se ušlo pri rezultatu 49:43 za Grke.

U posljednjih 10 minuta domaći su ušli sa rezultatskim deficitom, jurili su rezultat, a kada su gosti u 33. minuti otišli na plus 11 (55:44), činilo se da će gosti stići do sigurne pobjede. Domaći se nisu predavali, u 37. minuti prišli su na minus 3 (55:58), a dvije minute kasnije prišli su na 63:64. U finišu i pravoj drami poenima Stefana Đorđevića Bajićevi izabranici prelaze u vodstvo (65:64). Grčki tim potpom promašuje, a tačku na i stavlja Aleksa Radanov koji je pogodio trojku 17 sekundi prije kraja.  Sve u svemu kako se odvijala utakmica, Igokea je ostvarila veliku pobjedu.

Kada je u pitanju Igokea, Antabija Voler ubacio je 14 koševa, dok je Aleksa Radanov upisao 13 poena. Najraspoloženiji u redovima PAOK-a bio je Malkolm Grifin sa 18 poena, dok su dvocifreni bili Džošua Karter i Vasilius Teoliopulus sa po 11 poena.


Nezavisne novine