Partizan obezbijedio Top 16 fazu Evrokupa :: Semberija INFO ::

 

Partizan obezbijedio Top 16 fazu Evrokupa


Košarkaši Partizana savladali su Bahčešehir sa 88:75 u devetom kolu Evrokupa.

Izabranici Saša Filipovskog su tako obezbijedili Top 16 fazu drugog po kvalitetu evropskog takmičenja. Crno-bijeli sada su stigli do skora 5-3, nedostižnog za petoplasiranu Veneciju.

Bahčešehir je uprkos nedostatku bilo kakvih izgleda za drugu fazu, odigrao sportski. Bio je u igri maltene čitav meč, ali nije uspio da uzvrati Partizanu i vrati im za poraz u Turskoj (83:76).

Najefikasniji kod Partizana bio je Rašon Tomas sa 18 poena i šest skokova. Pola koša manje postigao je Kodi Miler-Mekintajer, koji je imao i pet asistencija i četiri skoka. Dvocifreni su bili još Nikola Janković sa 12 i Markus Pejdž sa 10 poena.

Kod gostiju istakao se Erik Grin sa 25 poena i šest asistencija. Jedini dvocifren je bio još samo Tomas Akjazili sa 10 poena.

Tok prve dvije četvrtine bio je manje-više isti. Gosti su bolje započinjali te dionice, da bi Partizan na kvalitetniji način uspijevao da ih finišira.

Bahčešehir je na samom startu iskoristio nešto sporiji početak domaćih i stekao prednost, 7:11.

Ipak, od tog trenutka krenula je serija crno-bijelih od 12:0, koja je krajem prvog kvartala prekinuta. Sa dobro igrom Bahčešehir je nastavio na početku druge četvrtine, nadoknadio minus i nakratko poveo ponovo.

Kao po pravilu, Partizan je ubacio u veću brzinu nakon tajm-auta Filipovskog i brzo vratio vođstvo. Igralo se uglavnom koš za koš u drugom dijelu drugog kvartala, da bi domaći na pauzu otišli sa prednošću od 42:37.

Za razliku od prva dva kvartala, treći je Partizan dobro krenuo i stekao +10. Vratili su se gosti, ali su crno-beli ponovo napravili seriju i opet stigli do dvocifrene prednosti.

Bahčešehir, jako borbena ekipa, još jednom je uzvratila i odličnom završnicom uvela meč u egal. Domaći su pred poslednjih 10 minuta imali samo pola koša prednosti.

Šest minuta prije kraja utakmice Bahčešehir je preokrenuo rezultat i doveo Partizan u neprijatnu situaciju.

Ipak, Partizan je napravio mini-seriju kojom je vratio vođstvo, koje je sačuvao do kraja.

Naredni duel igraju sa Burgom u utorak od 20.45 u Francuskoj. Takođe, zaostali meč sa Venecijom odigraće 29. decembra, prenosi B92.

​Glas Srpske