Bajern je uspio što niko prije nije :: Semberija INFO ::

 

Bajern je uspio što niko prije nije


Фото - Танјуг/АП
Fudbaleri minhenskog Bajerna osvojili su u Lisabonu šestu titulu prvaka Evrope pobjedom protiv PSŽ-a u finalu rezultatom 1:0 i postali su prvi klub u istoriji koji je Ligu šampiona osvojio s maksimalnim učinkom.

Titulu prvaka Bavarcima je donio Kingsli Koman pogotkom u 59. minutu susreta nakon asistencije Džošue Kimiha.

Bila je to 11. pobjeda Bajerna u Ligi šampiona ove sezone u isto toliko odigranih utakmica. Istina je da Bajern u četvrtfinalu i polufinalu, zbog specifične situacije izazvane pandemijom korona virusa, nije igrao revanš susrete, ali to ne umanjuje dostignuće ekipe Hansija Flika.

Bajern je postao prvi klub u istoriji Lige šampiona koji je do titule došao sa stopostotnim učinkom. U grupi sa Totenhamom, Olimpijakosom i Crvenom zvezdom Bavarci su osvojili maksimalnih 18 bodova, uz impresivnu gol razliku 24:5.

Bavarci su u osmini finala savladali Čelsi ukupnim rezultatom 7:1. Potom je u četvrtfinalu pala Barselona rezultatom 8:2, dok je u polufinalu ekipa iz Bavarske savladala Lion rezultatom 3:0. Bajern je ove sezone na 11 odigranih utakmica u Ligi šampiona postigao 43 pogotka, a primio je svega osam.

​Nezavisne novine