PODRUČNA LIGA RS GRUPA SEMBERIJA - OSVRT NA JESENjU POLUSEZONU :: Semberija INFO ::

 

PODRUČNA LIGA RS GRUPA SEMBERIJA - OSVRT NA JESENjU POLUSEZONU


ФК Јања 2009
Jesenja sezona je završena iako je ostalo da se odigraju još dvije utakmice. Organi FS RS su donijeli odluku da se susreti Novo Doba - Miloš Obilić i Miloš Obilić - Janja 2009 odigraju na proljeće.

U prvom dijelu prvenstva  ekipa Janje 2009 je bila najbolja, kako po igrama, tako po organizaciji, a i u fer pleju su među najboljima. Trener Nail Sobo ima jak i moćan sastav koji ostaje najozbiljniji kandidat da odbrani prvo mjesto i izbori plasman u viši rang i u Regionalnu ligu RS grupa Istok.

Najbliži pratilac je Novo Doba iz Čardačina koji takođe ima dobar sastav i jedini može da ugrozi vodećeg. Predsjednik kluba Milorad Stjepanović kaže da će se pošteno boriti do kraja, ali da prioritet nije titula već fer i korektne igre.

Zadrugar iz Donjeg Crnjelova, povratnik iz regionalnog Istoka, nije se odrekao titule iako su malo zaostali.
U ovom klubu imaju izvanredne uslove za rad, mladu  i perspektivnu ekipu.
Najveća pozitivna iznenađenja su Drina iz Amajlija i Jedinstvo iz Suvog Polja koji se protekle sezone jedva obezbijedili opstanak, ali ove sezone igraju dobro i na proljeće obećavaju još bolje igre.
Pozitivno je iznenadio i Priboj kao i novajlija te Kolektiv iz Međaša. I oni najavljuju još bolji plasman na proljeće. Obarska je slabo počela, ali je finiš bio dobar.
I novalija OFK Magnojević je zadovoljio, ali u klubu kažu da se moglo postići i više.

Više se očekivalo od Semberije iz Popova, a posebno od Balatuna, ekipa koje su ubrajane i kandidate za prvaka.
Klub Stević Jovan uz Vršana je počeo dobro, ali je finiš bio loš. Miloš Obilić iz Novog Naselja Janja je imao problema u organizaciji rada kao i disciplini, pa i nije zaslužio bolji plasman, ali iz kluba najavljuju uspješno proljeće.

Na fenjeru je Proleter iz Ruhotine-Johovca, kojeg čudo može spasiti od ispadanja, ali pohvale za disciplinu na terenu. Proljeće je prilika za sve ekipe da poprave plasman, a za neke i prilika za poboljšanje fer pleja.
                                                                                     
M.Jakovljević