POČELE PRIPREME FUDBALERA ZA NOVO PRVENSTVO :: Semberija INFO ::

 

POČELE PRIPREME FUDBALERA ZA NOVO PRVENSTVO


Fudbaleri Fudbalskog kluba „Radnik“ otpočeli su šestonedjeljne pripreme za novu fudbalsku sezonu, a nakon atletsko - kondicionih, uslijediće i devetodnevne taktičke pripreme na Zlatiboru, saopšteno je na konferenciji za štampu u prostorijama FK „Radnik“.

Predrag Perković, predsjednik Upravnog odbora FK “Radnik“, na konferenciji za štampu, kojoj su prisustvovali Slavko Petrović, šef Stručnog štaba i tim - menadžer, te Ivan Stević, predsjednik Nadzornog odbora FK „Radnik“, podsjetio je da su u međuvremenu izvršene određene kadrovske promjene, te da je cilj stvaranje materijalno – tehničkih i finansijskih pretpostavki za stabilno funkcionisanje kluba u narednom periodu.

„Fudbalski klub „Radnik“ ima svoju prošlost, sadašnjost, a naša obaveza je da ima i svoju budućnost, da bude primjer drugima u gradu, RS i BiH. Naš narod voli fudbal, te je i naša obaveza da stvorimo uslove za normalno funkcionisanje kluba u nastavku, odnosno sada već na početku novog fudbalskog prvenstva. Naša je želja bila da se nastavi prvenstvo nakon pandemije virusa korona, ali je Fudbalski savez BiH donio drugačiju odluku. Početak priprema dočekujemo spremno i mi već imamo tim i jednu pozitivnu atmosferu na prvom treningu“, izjavio je Perković, naglasivši da su obaveze prema igračima izmirene zaključno sa aprilom, te da će uskoro biti isplaćena i majska plata.

„U okviru mogućnosti koje imamo, mi nastojimo da redovno izmirujemo obaveze prema igračima. Strategija razvoja FK „Radnik“ u  narednom periodu biće usmjerena ka jačanju podmlatka i mladih selekcija kako bismo u narednom periodu iz naših selekcija proizveli što više igrača za seniorski tim. Nećemo se odricati ni pojačanja sa strane.  Već smo potpisali ugovor sa Gradskom upravom na iznos od 300.000 KM, a od Fudbalskog saveza BiH obećana je vještačka trava za novi teren. I u tom smislu Gradska uprava će nam puno pomoći“, izjavio je Perković, naglasivši da je cilj stvaranje jednog ozbiljnog fudbalskog centra i akademije za mlade igrače.

Slavko Petrović, šef Stručnog štaba FK „Radnik“ izjavio je da je najveći broj igrača ostao na okupu, ali da će Klub i dalje raditi na angažovanju dobrih igrača, golgetera i bekova.

„ Vodio sam računa da se formira ekipa u kojoj će biti jedna trećina iskusnih, jedna trećina onih u najboljim godinama i jedna trećina mladih igrača. Zbog toga smo četvoricu mladih igrača vezali za seniorski tim. U pitanju su igrači koji su ponikli na ovom području. Želimo da nastavimo tamo gdje smo stali. Novu šansu ćemo imati u novoj sezoni“, izjavio je Petrović.

Semberija info