UEFA SUSPENDOVALA LIGU ŠAMPIONA I LIGU EVROPE :: Semberija INFO ::

 

UEFA SUSPENDOVALA LIGU ŠAMPIONA I LIGU EVROPE


Foto: RTS
Evropska kuća fudbala odlučila je da zbog koronavirusa, koji se pojavio i među igračima Reala i Juventusa, a zbog sve većih razmera zaraze i proglašenja pandemije do daljneg prekine takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Ova odluka je već stupila na snagu, tako da su otkazani svi večerašnji mečevi Lige Evrope, prenosi španska Marka. Čeka se zvanična potvrda iz Uefe, kao i odluka o sudbini baraža za plasman na EURO, kao i završnog turnira Evropskog prvenstva.

Pokušali su iz Uefe da na sve načine održe legurarnost takmičenja. Utakmice su igrane i bez publike. Ipak, situacija postaje sve gora i gora pa je ovakva odluka bila neminovna - momentalni prekid svih takmičenja.

U toku je osmina finala Lige šampiona, ostalo je d ase odigraju revanš mečevi Juventus - Lion, Siti - Real, Barselona - Napoli i Bajern - Čelsi. U Ligi Evrope danas je trebalo da se igraju prvi mečevi osmine finala, dva su još u sredu bila odložena, a danas su definitivno i sve ostale utakmice suspendovane.

Čeka se zvanična potvrda iz Uefe, kao i odluka o sudbini baraža za plasman na EURO, kao i završnog turnira Evropskog prvenstva.

Najveći problem za Uefu predstavlja pronaći rupu u kalendaru kako bi se završila sva takmičenja. Ipak, o tome će biti reči nakon pandemije koronavirusa.

(rts.rs)