Prva opštinska fudbalska liga Bijeljina grupa Istok: Veliki entuzijazam Miće Živanovića :: Semberija INFO ::

 

Prva opštinska fudbalska liga Bijeljina grupa Istok: Veliki entuzijazam Miće Živanovića


ФК Побједа из Тријешнице
Malo sembersko selo Triješnica ne bi bilo toliko poznato široj javnosti da nema fudbalski klub "Pobjeda" koji se takmiči u Prvoj opštinskoj ligi  Bijeljina grupa Istok. Na čelu ovog kluba, od osnivanja, nalazi se Mićo Živanović. On je danas predsjednik, trener, ekonom i sve drugo što zatreba. Jednom riječju, Pobjeda ne bi ni postojala da nije Miće.

Pod njegovim rukovodstvom izgrađeno je prelijepo fudbalsko igralište koje se ubraja u najlepša u Semberiji i koje je dobilo naziv "Slobodan  Živanović" po rano preminulom fudbaleru iz ovog mjesta. Tu je i obijekat sa svlačionicama i klupskim prostorijama. Teren je ograđen sa svih strana i uredno se  održava i popravlja kad se za to ukaže potreba. Bilo je tu još dosta sportskih radnika koji su dolazili i odlazili, ali Mićo ne može bez "Pobjede".

"Naš klub je mali po rangu takmičenja, ali je veliki po djelima. Takmičarski rezultati su solidni, naravno da mogu biti i bolji, ali nam je uvijek fer plej u prvom planu. Sa svim klubovima imamo dobru saradnju i sportske odnose kao i sa svim fudbalskim forumima. Sa onim ekipama višeg ranga kao što su Proleter iz Dvorova, Jedinstvo iz Brodca, Kolektiv iz Međaša i drugi, saradnja je odlična. Svi igrači su pravi amateri i često i finansijski pomažu rad jer je takmičenje isuviše skupo. Svima se zahvaljujem kao i vjernim navijačima. Ponosan sam na to što sam na čelu kluba," kaže Mićo Živanović.

U jesenjoj polusezoni Pobjeda se plasirala na 9. mjesto u konkurenciji 12 ekipa  sa 10 osvojenih bodova uz bilans tri pobjede, jedan remi i šest poraza, uz gol razliku 19:23.

"Imamo najmlađi tim u svim ligama na ovim prostorima. Tu su samo 2-3 igrača nešto starija, a vrijeme ostalih tek dolazi. Svakako očekujemo uspješnije proljeće i poboljšanje plasmana negdje oko zlatne sredine tabele," završio je razgovor Mićo Živanović.
                                                                                   
​Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević