Međaši:Završena je jesenja polusezona u Područnoj ligi Republike Srpske grupa Semberija - Kolektiv razočarao :: Semberija INFO ::

 

Međaši:Završena je jesenja polusezona u Područnoj ligi Republike Srpske grupa Semberija - Kolektiv razočarao


ФК Колектив Међаши
Međaši:Završena je jesenja polusezona u Područnoj ligi Republike Srpske grupa Semberija. Jesenje počasti su pripale, prema očekivanjima, Slogi 2 iz Gornjeg Crnjelova.

Njeni najbliži pratioci Obarska i Zadrugar iz Donjeg Crnjelova sasvim malo zaostaju pa na proljeće slijedi velika borba za svaki bod.

Kolektiv iz Međaša je u potpunosti razočarao, zauzevši 13. mjesto sa 9 osvojenih bodova, uz bilans 3 pobjede i 10 poraza i gol razliku 17:44. Jedino je Priboj lošiji sa 7 osvojenih bodova.

"Odigrali smo najlošiju polusezonu u poslednjih nekoliko godina. Ne možemo za neuspjeh kriviti nikog sem nas samih. Igrači su na terenu davali onoliko koliko su mogli, a moramo priznati da i igre  nisu bile loše. Svakako da na nekim utakmicama su nam nedostajali oni ključni igrači.
Peh je što nam se posle 2. kola povrijedio štoper i najbolji igrač Srđan Jakovljević. Uprava je radila ipak dobro, a rad se sveo na svega četiri čovjeka što je nedovoljno. Finansiska situacija  je takođe teška, ali se nekako izdržalo.
Ovu polusezonu moramo dobro  analizirati, odmorit se i proljeće dočekati uzdignuta čela. Svakako da igrački kadar želimo zadržati, ali i angažovati i 5-6 novih igrača koji posjeduju kvalitet. Sve negativnosti u klubu moraju biti otklonjene, a očekujemo i znatno bolju pomoć od mještana kao i onih privrednika iz sela koji vole sport i Kolektiv. U selu nemamo gotovo ništa osim fudbalskog kluba. Mislim da je opstanak u ovom rangu lakše sačuvati nego do njega doći," kaže Zlatan Lazarević, presednik Skupštine i jedan od najzaslužnijih za rad ovog kluba koji spada među pet najstarijih u Semberiji.

"Svi igrači su dobili odmor, u pauzi će raditi individualno po planu koji su dobili, a onda proljetne pripreme moraju biti sprovedene po posebnom programu. Ja sam optimista i vjerujem da opstanak ne dolazi u pitanje," kaže trener Dragan Nikiolić - Cako koji je ekipu preuzeo na polovini polusezone.
                                                                                         
Za Semberija INFO - Mijodrag Jakovljević