Prva utakmica fudbalera „Koridora“ na svom terenu - Ostvarena dugogodišnja želja :: Semberija INFO ::

 

Prva utakmica fudbalera „Koridora“ na svom terenu - Ostvarena dugogodišnja želja


Fudbalski klub „Koridor“ iz Mjesne zajednice „Veljko Lukić“, poslije osam godina postojanja, dobio je svoj stadion na kome su u prošlu nedjelju  odigrali prvu utakmicu i ostvarili prvu pobjedu kod kuće protiv FK „Sloboda“ iz Donjeg Dragaljevca rezultatom 7:1. Teren je izgrađen u blizini crkve Svetog Pantelejmona i takođe nosi ime po svetitelju-zaštitniku Bijeljine.



​- Nakon sedam godina „gostovanja“ po raznim terenima u drugim mjesnim zajednicama, Fudbalski klub „Koridor“ je konačno dobio svoj stadion. Dugogodišnja želja mještana i fudbalera je ostvarena i njihovi sportisti su sada u mogućnosti da igraju utakmice na sopstvenom terenu - naveo je načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštite životne sredine Tomica Stojanović, dodajući da je na ovaj način nekada neuređen prostor u ovoj Mjesnoj zajednici dobio svrhu.
Zemljani radovi koštali su blizu 50.000 konvertibilnih maraka, a bilo je neophodno da se naspe oko 3.000 kubika zemlje, s obzirom na to da je na ovom prostoru nekada bila šljunkara. 
- Ulagano je u travnate površine, da bi travna mogla da izraste s obzirom na neplodno tlo od ranije, a teren je opremljen i drugom osnovnom infrastrukturom potrebnom za održavanje utakmica - pojasnio je Stojanović nakon što je uručio lopte na poklon fudbalerima dva kluba. Ovom prilikom je i odbornik u Skupštini grada Darko Mitrić donirao dresove gostujućim fudbalerima iz Donjeg Dragaljevca.
FK „Koridor“ nastupa u Prvoj opštinskoj ligi „Zapad“ i posle tri kola zauzima šesto mjesto. Goran Filipović iz ovog kluba se zahvalio Gradskoj upravi i gradonačelniku Mići Mićiću na podršci prilikom izgradnje stadiona i istakao da će on biti od velikog značaja za sportiste i mlade u ovom dijelu Bijeljine.
- Potrudićemo se da opravdamo ovo povjerenje vrijednim treniranjem i uspješnom igrom - naveo je Filipović, dodajući da je u planu da se pored glavnog terena izgradi i dječiji teren.
Radiša Petrović iz Savjeta MZ „Veljko Lukić“ je ocijenio da je ovoj još jedan uspješno završen projekat zahvaljujući Gradskoj upravi i Gradonačelniku Mići Mićiću.
- Otvaranjem ovog terena najviše će, osim sportista, koristi imati mladi i djeca iz ove Mjesne zajednice, koji će moći tu da provode slobodno vrijeme i bave se sportskim aktivnostima na stadionu - istakao je Petrović, dodajući da je u planu i izgradnja parka za djecu, kao i otvaranje škole fudbala.