Borac izbio na drugo mjesto :: Semberija INFO ::

 

Borac izbio na drugo mjesto


Nova, peta u nizu, pobjeda fudbalera Borca koji su na tabeli preskočili ekipu Radnika i, zahvaljujući činjenici da meč na na ''Grbavici'' nije odigran, zasjeli na drugo mjesto premijerligaške tabele.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji Banjalučana koji, istini za volju, nisu ponovili igru kao iz nekih prethodnih mečeva, ali su ipak već nakon prvih 45 minuta morali da imaju rezultatsku prednost. Ipak, drugo poluvrijeme je donijelo odluku. Prvo je Marko Mirić u 47. minutu prošao po desnoj strani, uputio oštar prizeman centaršut, a u želji da interveniše ispred Saše Kajkuta, Marko Simonović je zakucao loptu pod prečku vlastitog gola.

Tek nakon primljenog pogotka gosti počinju sa ofanzivnijom igrom. U 55. minutu Kajkut griješi na centru, lopte se dokopao Vladimir Bradonjić, krenuo prema golu Borca, pred šenaestercem ga sustiže Vladimir Volkov, igrač Radnika pada, a sudija Aleksandar Njegomirović samo odmahuje rukom. Nekoliko minuta kasnije, iskusni Velibor Đurić šutira iz izgledne pozicije, ali preko gola, a najbolju priliku gosti su imali u 71. minutu. Nakon jednog dugo napada lopta je došla do Simonovića koji topovski šutira sa 17 metara i pogađa prečku.

U 77. minutu Borac orgnizuje brz napad, Vranješ se sjajnom fintom oslobađa Simonovića koji ga potom, sa leđa ruši u kaznenom prostoru i Njegomirović pokazuje na ''bijelu tačku''. To je toliko iziritiralo fudbalere Radnika da su krenuli prema svlačionici u namjeri da napuste utakmicu. Ipak, vratio ih je kapiten Đurić, a onda je Vranješ topovskim šutem povisio prednost svog tima na 2:0.

Glas Srpske​