PORAZ BORBENOG PARTIZANA, JUNAJTEDU CEO PLEN :: Semberija INFO ::

 

PORAZ BORBENOG PARTIZANA, JUNAJTEDU CEO PLEN


Fudbaleri Partizana poraženi su od Mančester junajteda sa 1:0 u meču trećeg kola Grupe L Lige Evrope. Ove dve ekipe ponovo igraju 7. novembra u Mančesteru.

Sjajna partija crno-belih u Humskoj. Može se reći – nadigrao je Partizan veliki Mančester, ali izostala je realizacija. Gorak ukus nakon poraza, sudija Romero nije dosudio penal za našu ekipu posle igranja rukom u kaznenom prostoru. Na kraju, crno-beli su ipak poražani, Mančester je odneo sva tri boda i ostao prvi u grupi sa sedam bodova, drugi je Alkmar sa pet, a Partizan treći sa četiri, dok je Astana poslednja bez bodova.

Posle rezervisanog starta na obe strane, borba se rasplamsala. Partizan je imao više od igre, napadao je, tražio šansu, ali napadi su se uglavnom završavali nadomak šesnaesterca protivnika. Pretio je naš predstavnik i iz prekida, ali završnog udarca nije bilo.

Junajted je strpljivo čekao svoju šansu. Prvo je Lingard, posle jedne lepe akcije, pogodio stativu. Na suprotnoj strani uzvratio je Sadik, i on je sa oko 20 metara pogodio stativu.

Kada se očekivalo da se na odmor ode sa nerešenim rezultatom, poveo je Junajted. U 43. minutu, posle starta Miletića u šesnaestercu, Vilijams pada i sudija pokazuje na jedanaesterac. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Marsijal.

U drugom poluvremenu Partizan je krenuo po izjednačenje. Ređali su se napadi crno-belih, a idealnu šansu propustio je Suma, tačnije njegov udarac golman Junajteda uspeo je da odbije u polje.

Protivnik se svesno povukao, prepustio inicijativu crno-belima i čekao šansu iz kontranapada. Stvorili su nekoliko šansi, ali bez realizacije.

Partizan je oštećen za čist penal: nakon nabačene lopte, Miletić je odlično skočio, glavom udara loptu koja pogađa u ruku odbrambenog igrača, ali sudija nije pokazao na belu tačku, i, kao i u prethodnoj situaciji kada je posle šuta Natha lopta pogodila u ruku odbrambenog igrača Junajteda, epilog je bio dva žuta kartona za igrače crno-belih.

Pokušao je Partizan da stigne do izjednačenja, stvarao je šanse, ali izostala je realizacija.

​(rts)