Stojković uoči trenutka odluke: Ovakvu šansu ne želimo propustiti :: Semberija INFO ::

 

Stojković uoči trenutka odluke: Ovakvu šansu ne želimo propustiti


Foto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Srbije priprema se za prijateljski meč sa Belgijom u srijedu, odnosno najvažniji meč u novijoj istoriji srpskog reprezentativnog fudbala, protiv Bugarske u Leskovcu.

Tog dana, 19. novembra, „orlovi“ igraju posljednji meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, takmičenje na koje tim Srbije čeka više od dvije decenije. Koliko je vremena prošlo najbolje govori detalj da Srbija danas ima u timu igrače koji nisu bili ni rođeni kada je, tada Jugoslavija, učestvovala na EP u Belgiji i Holandiji, a te 2000. godine akteri su bili Dragan Stojković i Goran Đorović.

Selektor i jedan od njegovih pomoćnika, imaju priliku da uđu u istoriju fudbala kao neko ko je bio i igrač i trener (selektor) na smotri najboljih selekcija Evrope

„Imamo sudbinu u našim rukama. Ovakvu šansu ne želimo da propustimo. Utakmica se igra na našem terenu, uz sav respekt prema Bugarima, imamo i kvalitet, i motiva, i želju da meč rešimo u našu korist. Sudbina je u našim rukama. Selektora su promenili, ali ne igra selektor. Cilj je, dakle, isti, da Srbija ode na Evropsko prvenstvo, na to je fokus. Nisam na kraju ja bitan, bitan je srpski fudbal, ako pogledate naše klubove u Evropi, shvatićete neke stvari, tako da je uspeh reprezentacije u ovom trenutku od krucijalnog značaja za Srbiju“, rekao je Stojković.

(Tanjug)