Zvezda savladala Čukarički pred put u Austriju :: Semberija INFO ::

 

Zvezda savladala Čukarički pred put u Austriju


Crvena zvezda – Čukarički 2:1 (0:0). Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su i peti trijumf u Superligi Srbije, pošto su u šestom kolu savladali ekipu Čukaričkog. Vladan Milojević izveo kombinovan sastav, glavne snage čuvaju se za „utakmicu decenije“, u sredu u Salcburgu. Radnički i Napredak igrali 3:3, Bačka bolja od Radnika. Partizan u nedelju gostuje kod Mačve u Šapcu.
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički rezultatom 2:1 i u dobrom raspoloženju će dočekati put u Austriju, gde ih očekuje revanš meč kvalifikacija za Ligu Šampiona.
Crveno-beli su zabeležili petu pobedu u isto toliko mečeva odigranih u Superligi Srbije i sa 15 bodova drže prvo mesto na tabeli.
Čukarički nije razočarao na stadionu "Rajko Mitić", u određenim periodima bio i bolji rival na terenu, ali je Zvezda bila konkretnija i realizovala je više prilika od današnjeg protivnika.
U prvih 45 minuta nije bilo golova, a najbolju priliku za domaćina propustio je Pavkov u 15. minutu.
U nastavku smo gledali zanimljiviji i što je bitnije efikasniji fudbal.
Zvezda je povela u 53. minutu, a strelac je bio Slavoljub Srnić, posle dobre akcije Alekse Terzića.
Čukarički je do izjednačenja stigao u 67. minutu, kada je korner izveo Docić, a lošu procenu golmana Borjana na najbolji mogući način iskoristio Tedić.
Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Zvezda je ponovo povela. Marko Gobeljić je soloakciju završio udarcem, lopta zakačila Puškarića i završila u mreži golmana Stevanovića.
Gosti su u finišu meča želeli do izjednačenja, što je ostAvilo dosta prostora za brze kontre Crvene zvezde. Prilike su imali Ben i Meleg, ali nije bilo promene rezultata.
Radnički i Napredak odigrali su 3:3 u zanimljivom susretu. Domaći su dva gola postigli sa bele tačke, ali su u finišu meča ostali sa igračem manje na terenu i bez sva tri boda.
Rad i Mladost odigrali su bez pobednika 1:1, dok je Bačka sa 1:0 savladala ekipu Radnika.

Šesto kolo Superlige Srbije:

Petak:
Proleter - Vojvodina 0:1

Subota:
Bačka - Radnik 1:0 (Gavrić 24)
Rad - Mladost Lučani 1:1 (Marinković 13 – Jovanović 33)
Radnički Niš - Napredak 3:3 (Stanisavljević 44 p, Haskić 76 p, Pankov 80 – Samjuel 29, Vukanović 71, Ndiaje 86)
Crvena zvezda - Čukarički 2:1 (Srnić 53, Gobeljić 71 – Tedić 67)

Nedelja:
Mačva - Partizan (19.30)
Dinamo Vranje - Zemun (20.00)
Voždovac - Spartak (20.00)

Tabela:
Crvena zvezda 15, Radnički Niš 13, Mladost Lučani 12, Čukarički 11, Vojvodina 9, Bačka 8, Proleter 7, Partizan 7, Mačva 7, Napredak 6, Voždovac 6, Rad 6, Radnik 6, Spartak 3, Zemun 2, Dinamo Vranje 0.