Partizan srušio Zvezdu u 161. večitom derbiju :: Semberija INFO ::

 

Partizan srušio Zvezdu u 161. večitom derbiju


Fudbaleri Partizana slavili su na svom stadionu u 161. "večitom derbiju" sa 2:0. Strelci u pobedi u devetom kolu Linglong Superlige bili su Suma i Tošić.

Fudbaleri Partizana slavili su nad "večitim" rivalom, utisak je potpuno zasluženo.

Crno-beli su uspeli da nadigraju rivala, budu opasniji rival veći deo meča i u finišu postignu dva gola.

Igralo se u veoma jakom ritmu u prvih pola sata meča, dosta se trčalo na obe strane, pa su tako viđene opasne situacije pred oba gola. Stevanović je pretio češće Borjanu, a šanse su imali i Asano i Sadik. Sa druge strane šut Vulića bilo je sve što je Zvezda priredila u prvih 45 minuta. Crno-beli su nešto višim presingom uspeli da ne dozvole Zvezdinu kreaciju iz zadnje linije, pa se šampion mučio dugim loptama Borjana i defanzivne linije.

U drugom poluvremenu ritam je znatno opao, česte izgubljene lopte, lošiji driblinzi i neprecizni pasovi, praćeni još češćim faulovima nisu dozvoljavali igri da se razvija.

Partizan je do pobede došao u finišu meča, a oba gola postigli su igrači koji su ušli sa klupe. Prve je Milunović nespretno reagovao u 83. minutu, lopta je završila kod Sume, koji je na sjajan način sa distance smešta iza leđa Borjana.


Na veliko oduševljenje domaćin navijača, Partizan u sudijskoj nadoknadi potpuno lomi bledu Zvezdu drugim golom. Brežančić je sa leve strane uputio oštru loptu u peterac rivala, a tamo Tošić uklizava postiže svoj prvi gol u "večitim derbijima". 

Iako se radi o devetom kolu, obe ekipe zbog obaveza u Evropi odigrale su po sedam utakmica, nakon kojih Crvena zvezda ima 18, a Partizan 17 bodova i zauzimaju četvrtu i petu poziciju na tabeli Linglong Superlige. 

RTS