FK “PROLETER“ DVOROVI - DRAGAN BELI OSTOJIĆ :: Semberija INFO ::

 

FK “PROLETER“ DVOROVI - DRAGAN BELI OSTOJIĆ


Dragan Ostojić Beli, nadimak je dobio po svojoj plavoj kosi i tenu, značajna je ličnost u istoriji FK “Proleter“ iz Dvorova. Nastupao je na nekoliko stotina utakmica braneći boje našeg kluba i uvijek je pružao svoj maksimum na svakoj utakmici. Bio je omiljen kod publike zbog svoje požrtvovanosti i odnosu prema igri. Volili su ga i treneri koji su mu gotovo uvijek davali zadatke striktnog čuvanja protivnika koji od momenta početka igre pa sve do kraja nije mogao ni oko otvoriti od agilnog Dragana Belog.

Često se iz publike čuo povik: „Beli kipuj.“ To je značilo da Beli nastupa još agilnije i startuje na protivnika i ne dozvoli da pridje našem golu.

Dragan je svoju karijeru fudbalera počeo u mlađim kategorijama kluba a pošto mu je kuća bila uz sami stadion, svo svoje slobodno vrijeme je provodio na igralištu, pikajući loptu i dodavao lopte iza gola kada su stariji igrali a imao je uzor u svom starijem bratu Aci Ostojiću. Kasnije se zaposlio u Beogradu pa je manje bio u mogućnosti  stalno biti prisutan na utakmicama. Iz tih razloga je izvjesno vrijeme proveo i u ekipi FK “Mladost“ Kriva Bara.



 Za svoj doprinos pisanju istorije FK “Proleter“ Dvorovi, Dragan Ostojić Beli je od 1999. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI.

IZ ARHIVA FK “PROLETER“ DVOROVI/PIŠE VLADAN SIMEUNOVIĆ