PRIJEM ZA PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA PRVAKA BOSNE I HERCEGOVINE


Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević upriličio je danas prijem za upravu i fudbalere KMF „Radnik MD Shop“, aktuelnog šampiona BiH i osvajača Kupa Republike Srpske u futsalu. On je ovom mladom sportskom kolektivu izrazio zahvalnost na odlično obavljenoj ulozi ambasadora Bijeljine u bh. sportskoj javnosti te im poželio sreću u njihovom izlasku na evropsku futsal scenu.



-KMF „Radnik MD Shop“ je ponos našeg grada. Ove godine su osvojili titulu prvaka BiH i plasirali se u futsal Ligu šampiona. Ovo je prvi put da jedan klub iz Republike Srpske osvoji Premijer futsal ligu BiH i, što je najvažnije, šampionsku ekipu KMF „Radnik MD Shop“ čine sportisti iz našeg grada. To znači da su bijeljinski futsaleri najbolji u Bosni i Hercegovini“, konstatovao je predsjednik Đurđević.



Uprkos velikom uspjehu, uprava KMF „Radnik MD Shop“ nema mnogo vremena za slavlje. Plasman na evropsku scenu stavio je ovaj klub pred velike izazove koji se tiču dovođenja u red sportske dvorane u Račanskoj ulici na način da ispunjava stroge uslove UEFA-e.



-Stupili smo u kontakt sa svima koji su odgovorni za dvoranu kao i sa našim prijateljima iz Odbojkaškog kluba „Radnik“ koji se, kao i mi, pripremaju za nastup na evropskoj sceni u dvorani Gimnazije. Potrudićemo se da zajedno riješimo sve što se od nas očekuje i da u našem gradu, i na evropskoj sceni napravimo futsal spektakl. Pored infrastrukturnih detalja, uprava kluba radi i na dovođenju još nekoliko kvalitetnih futsalera koji će biti pravo pojačanje našim momcima i za utakmice Lige šampiona ali i za sljedeću sezonu Premijer lige BiH – svjesni smo da će sljedeća sezona biti puno teža jer je uvijek teže odbraniti osvojeni naslov šampiona“, izjavio je u ime uprave kluba, Danijel Perić.



Pored osvojne titule prvaka BiH i Kupa RS, ekipa iz Bijeljine je ove sezone postigla još dva rekorda. Prvi je postigao Mirko Marinković koji je u ovoj sezoni postigao 45 golova – najviše u jednoj sezoni od osnivanja Premijer lige BiH. Za drugi rekord su se pobrinuli navijači i prijatelji KMF „Radnik MD Shop“ zahvaljujući kojima je u Bijeljini konstantno bilježena najveća posjeta utakmicama Premijer futsal lige BiH.



(Semberija info)