Počela izgradnja reflektora na stadionu FK „Radnik“ :: Semberija INFO ::

 

Počela izgradnja reflektora na stadionu FK „Radnik“


Radnici bijeljinskog preduzeća „Buk promet“ i glavni izvođač radova, bijeljinski „Elmont“, otpočeli su izvođenje pripremnih radova za izgradnju i postavljanje reflektora na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Gradonačelnik Mićo Mićić kaže da je rok za izvođenje radova i realizaciju ovog projekta 90 dana. U međuvremenu je izrađena projektna dokumentacija, tako da je do završetka projekta ostalo još 60 dana i Gradski stadion u Bijeljini bi do kraja godine trebalo da dobije reflektore.

 „Fudbalski klub „Radnik“ je to zaslužio, jer se u proteklih nekoliko godina dva puta takmičio u Evropi. Stav FS RS i FS BiH je da premijerligaši dobiju reflektore na stadionima kako bi mogli odigravati utakmice u noćnim terminima. Fudbaleri mogu igrati u povoljnijim uslovima i terminima, kada će na utakmice dolaziti više gledalaca. Gradska uprava će izdvojiti nešto manje od 900.000 KM za ovu investiciju, u pitanju su budžetska redovna i kreditna sredstva. Planiramo u budućnosti da na ovoj lokaciji  izgradimo moderan sportski centar sa još tri fudbalska terena, od kojih bi jedan bio sa vještačkom travom, te dio istočne tribine, kako bi bili ispoštovani evropski standardi u ovoj oblasti. U narednih godinu do dvije, ukoliko se FK „Radnik“ ponovo plasira za evropska takmičenja, moći će utakmice odigravati u Bijeljini“, istakao je gradonačelnik Mićić.

Fudbalski savez BiH i UEFA, predviđeno je jednim projektom, doniraće sijalice za semafore. Mićić kaže da se već obratio FS BiH sa molbom da se umjesto halogenih sijalica, na reflektorima postavi led rasvjeta, koja je nešto skuplja, ali je četiri do pet puta štedljivija. Za izgradnju istočne tribine na Gradskom stadionu u Bijeljini treba obezbijediti oko 2,5 miliona KM i to je ozbiljna investicija.

Dragiša Savić, u ime glavnog izvođača radova, firme „Elmont“, izjavio je da se ovakav projekat prvi put realizuje u proteklih tridesetak godina u sjeveroistočnom dijelu BiH.
„Projekat se realizuje po pravilnicima UEFA, sa više nivoa osvjetljenja, od osvjetljenja trening utakmica, preko utakmica Premijer lige BiH, pa do utakmica koje se odigravaju u kvalifikacijama za UEFA ligu. Stub će biti visok 30 metara, a još šest metara iznad stuba će zauzimati korpa sa reflektorima“, kaže Savić.

Semberija INFO/Lj. Ljubojević
Foto: B. Milošević