KMF Radnik MD Shop – sinonim za uspjeh i ljubav prema futsalu :: Semberija INFO ::

 

KMF Radnik MD Shop – sinonim za uspjeh i ljubav prema futsalu


Klub malog fudbala „Radnik MD Shop“ organizovao je druženje ljubitelja ovog sporta pod nazivom „Radnikovo veče“ povodom završetka polusezone Premijer lige BiH u okviru koje ekipa iz Bijeljine dijeli prvo mjesto na tabeli sa klubom iz Mostara.
 
Prema riječima čovjeka koji je ponovo pokrenuo KMF „Radnik MD Shop“ Danijela Perića, ovaj klub iz dana u dan dokazuje da se ozbiljnim radom i zalaganjem svaki cilj može postići.


 
- Godine 2008. KMF „Radnik“ je osnovan od strane zaljubljenika u popularni potoparac. Pauza je napravljena od 2013. do 2020. godine, kada smo ponovo odlučili da vratimo sjaj ovom popularnom sportu koji u Bijeljini ima duboke korjene. Godine 2020. nas nekoliko zaljubljenika u ovu igru odlučili smo da ponovo pokrenemo klub. Treba spomenuti Zlatka Krunića, Nikolu Ćevriza, Marka Bajića, Aljošu Simića, Dragana Jevtića, Panteliju Mićića i moju malenkost“, rekao je Danijel Perić.

On se prisjetio anegdote iz 2020. godine, kada je KMF „Radnik“ dvadesetak dana pred početak prvenstva odlučio da uzme učešće i obnovi rad.

-Tog dana, kada smo razgovarali o ponovnom uspostavljanju rada kluba, nismo imali ni igrače, ni dresove ali imali smo ono najvažnije – želju i ljubav prema futsalu. Jedan od kolega nas je u tom momentu upitao – Šta je potrebno da bismo igrali Ligu šampiona? Počeli smo da se smijemo i šalimo, ali evo tri godine kasnije imamo realne šanse da zaigramo u Evropi“, istakao je Perić.
 
On je naglasio da je KMF „Radnik MD Shop“ ekipa čije su utakmice najposjećenije i da su, statistički gledano, tim sa najmanje primljenih golova.


 
-Naši juniori nemaju nijedan poraz, a velika je stvar to što su više od 80 odsto naših igrača fudbaleri iz Bijeljine. Na tome ćemo insistirati i u budućnosti. Ovom prilikom bih posebno zahvalio kompaniji MD Shop, koja je prepoznala naš rad i sa kojom smo potpisali petogodišnji ugovor o sponzorstvu“, podsjetio je Perić i dodao da ovaj klub ima najmanji budžet u poređenju sa drugim premijerligašima.
 
Čestitajući novogodišnje praznike svim stanovnicima Semberije, on je poželio da Bijeljina u narednom periodu dobije novu sportsku instituciju – Sportsko društvo „Radnik“, koje će zaštititi i unaprijediti ovaj bijeljinski brend i klubove pod njegovim imenom.
 
Predsjednik Skupštine KMF „Radnik MD Shop“ Dragan Jevtić zahvalio je sponzorima kluba koji su mu omogućili funkcionisanje tokom polusezone.
 
- U malom fudbalu sam od 80-ih i ovo okupljanje u Biblioteci me je podstaklo da se prisjetim vremena kada smo postavili temelje bijeljinskom futsalu i kada smo osvajali gotovo svaki turnir na kome bismo se pojavili. Bijeljina je bila rasadnik majstora malog fudbala, a drago mi je što nove generacije nastavljaju naš put“, naveo je Jevtić.


 
Igrač KMF „Radnik MD Shop“ i reprezentativac BiH u futsalu, Davor Arnautović smatra da će sa saigračima uspjeti da postigne istorijski uspjeh u nastavku sezone.
 
-Niko nije očekivao da ćemo dijeliti prvo mjesto sa Mostarom, velikanom futsala. Ovo je treća godina kako bilježimo uspjehe. Išli smo iz treće u drugu ligu, iz druge u Premijer ligu, a nadam se da ćemo na kraju dovesti Ligu šampiona u Bijeljinu“, zaključio je Arnautović.
 
Prisutnima u Biblioteci „Filip Višnjić“ obratio se i prvi čovjek Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.
 
-KMF „Radnik“ je jedna od najzdravijih sportskih priča u Bijeljini, pored Odbojkaškog kluba „Radnik“. Siguran sam da će nastaviti da niže uspjehe i da će nas obradovati sa još mnogo trofeja“, poručio je Đurđević.
 
(Semberija info)