Astronomska zarada Ronalda premašiće 200 miliona :: Semberija INFO ::

 

Astronomska zarada Ronalda premašiće 200 miliona


Astronomska zarada koja očekuje Kristijana Ronalda u Saudijskoj Arabiji i klubu Al-Nasr, premašiće očekivanih i naglašavanih 200 miliona evra.

Portugalski fudbaler zaradiće tokom svog dvoipogodišnjeg ugovora sa Al-Nasrom iz Saudijske Arabije više od 400 miliona evra, od čega polovinu za promociju kandidature kraljevine za Svetsko prvenstvo 2030. godine, rekao je danas za "AFP" izvor blizak klubu.

Ronaldo će dobiti 200 miliona evra u okviru ugovora sa Al Nasrom, a "još 200 miliona" jer će biti "ambasador" kandidature za SP koju Saudijska Arabija planira da podnese.

Dolazak bivšeg igrača Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa dio je želje kraljevstva da privuče pažnju na svoju kandidaturu.

Prema istom izvoru, dogovor su podržali članovi kraljevske porodice, uključujući prestolonasljednika i de fakto vladara, Mohameda Bin Salmana, koji poznat i po svojim inicijalima MBS.

"MBS i (njegova braća) Naif, Turki i Rakan, deca kralja Salmana, su počasni članovi Al-Nasra, iz vremena i prije nego što je njihov otac postao kralj. Željeli su da obezbijede prevlast svom klubu i da ga stave u centar pažnje. Najbolji način je da dovedu najboljeg igrača svijeta", naveo je izvor "AFP-a".

Prema ovom izvoru, u upotrebu je stavljen suvjereni fond konzervativne kraljevine, Javni investicioni fond (PIF).

Al-Nasr i ostali saudijski klubovi nemaju potrebna sredstva za takav ugovor. PIF je bio taj koji je garantovao isplatu. Saudijski državni fond, koji sve više ulaže i sport, kupio je prošle godine engleski fudbalski klub Njukasl i finansira jednu od najvećih golf turneja, LIV Golf.

Drugi izvor blizak Al-Nasru potvrdio je da iza ugovora sa Ronaldom stoje prinčevi.

"Braća MBS su bila ti koji su predložili posao i nastojali da ga završe po svaku cijenu. Svi su oni navijači Al-Nasra i željeli su da dokažu da je njihov tim zaista internacionalan", dodao je taj izvor.

(Nezavisne)