LUKA JOVIĆ DOBIO POLA SATA, ZINEDIN ZIDAN DOBIO ODGOVOR :: Semberija INFO ::

 

LUKA JOVIĆ DOBIO POLA SATA, ZINEDIN ZIDAN DOBIO ODGOVOR


Foto: Tanjug/AP/Kerstin Joensson
Naš as ušao je u 62. minutu umesto Edena Azara i brzo podsetio publiku na stadionu i kraj TV ekrana zbog čega je Real Madrid platio 60 miliona evra za njega.

Luka Jović dobio je pola sata da pokaže šta zna na "Red Bul areni" u Salcburgu i za to vreme uspeo solo prodorima sebi da obezbedi dve šanse za gol.
 
Prvu nije iskoristio, već je pokušao petom da odigra za Iska Alarkona, u drugoj je uradio sve kako treba, odličan pas u prostor Tonija Krosa prostim prijemom pretvorio u poziciju za šut, ali je njegov udarac levom iskosa brazilski čuvar mreže Karlos uspeo da odbrani.
 
Na kraju: Salcburg - Real Madrid 0:1 (0:1), uz pogodak Edena Azara na pas Karima Benzeme u 19. minutu.
Trener "kraljevića" Zinedin Zidan i ove srede uveče, na pretposlednjoj proveri pred start sezone 2019/20, postavio je ekipu u formaciju sa trojicom štopera, što nije menjao do kraja, čak ni kada je u drugom poluvremenu napravio pet izmena.
 
Druga je bila Jović umesto Azara u 62. minutu, nakon čega najskuplje plaćeni srpski fudbaler svih vremena nije uspeo da postigne i prvi gol za Real ovog leta, ali je u nekoliko navrata podsetio publiku na stadionu i kraj TV ekrana zbog čega je najveći evropski klub platio 60 miliona evra Ajntrahtu za njegove usluge.

Real će do prvih zvaničnih utakmica odigrati "generalku" sa Romom, pa potom gostovati Selti na vrelom "Balaidosu" u prvom kolu Primere. Madrid se nije često vraćao sa tri boda iz Viga u poslednjih pet-šest sezona.
 
Rezultati Reala ovog leta - 1:3 Bajern Minhen, 2:2 Arsenal, 3:7 Atletiko Madrid, 0:1 Totenhem, 5:3 Fenerbahče, 1:0 Salcburg.

(mondo)