MIJODRAG JAKOVLjEVIĆ - „MISTER MJ“ - Otišao tiho, kao što je i živio :: Semberija INFO ::

 

MIJODRAG JAKOVLjEVIĆ - „MISTER MJ“ - Otišao tiho, kao što je i živio


Prije nekoliko dana, tiho i skromno kako je i živio, napustio nas je Mijodrag Jakovljević, sportski radnik i sportski novinar. Umro je u svojim Međašima, gdje je i sahranjen.

Mijodrag Jakovljević je bio zaljubljenik u fudbal i od početka  osamdesetih godina prošlog vijeka je postao dopisnik saradnik mnogih listova u bivšoj SFRJ. Njegove objave su se mogle naći u ,,Semberskim novinama'', ,,Frontu slobode'' iz Tuzle, ,,Sportskim novostima'' iz Zagreba, beogradskom ,,Sportu'', ,,Žurnalu'' , ,,Fokusu'', ,,Glasu Srpske'', sarajevskom ,,Oslobođenju'' i ko zna kojim još novinama. Kada su se pojavili elektronski mediji, pisao je za ,,Sport DC'' i banjalučku ,,Pravdu BL'', kao i neke bijeljinske portale.

Bio je glasnik semberskog fudbala, čiji se glas, zahvaljujući njemu, širio po cijeloj državi. Njegovi tekstovi su bili kratki i koncizni, a nekada i široki i jasni, ali svi su svi, prema njegovom pisanju, znali šta se dešavalo u Semberiji.

Prelistavajući stare novine u muzeju Semberije i Narodnoj biblioteci u Bijeljini, zapažamo da u zadnjih trideset i više godina sa njegovim čuvenim potpisom „MJ“ ima na stotine objava, a on nikada nije za to nagrađen zaslužnim priznanjem. Jedino priznanje je dobio od FK ,,Proleter“ iz Dvorova  na proslavi 70 godina postojanja kada je nagrađen Zahvalnicom za doprinos u stvaranju istorije kluba, a za objave u sredstvima informisanja.

- Vjerujem da je iza njega ostala i velika arhiva i fotografije koje je uvijek pravio svojim malim foto aparatom.
Nadamo se da će neke strukture da u narednom periodu odati priznanje Mijodragu Jakovljeviću, makar potshumno.
Počivaj u miru Miodraže, napisao je Vladan Simeunović.