Meč velikana: Remi Španije i Njemačke, "Panceri" i dalje u igri :: Semberija INFO ::

 

Meč velikana: Remi Španije i Njemačke, "Panceri" i dalje u igri


DOHA-Meč evropskih i svjetskih velikana Španije i Njemačke završen je neriješenim rezultatom 1:1.

Utakmica je opravdala očekivanja iako smo vidjeli samo dva gola.

Ljubitelji fudbala gledali su dinamičan meč, a svaki napad obje ekipe bio je obećavajući. Dinamiku su sačuvali do kraja uprkos remiju. Njemačka je golom u 82. minutu ostala u igri za prolazak dalje. Da su izgubili ovaj meč, šanse za nastavak u Kataru bile bi minimalne.

U prvom poluvremenu gledali smo dobar meč, iako nije bilo golova. Golmani i sa jedne i sa druge strane su strepili, ali realizacije nije bilo. Dinamično prvo poluvrijeme začinio je Rudiger u 40. minutu kada glavom daje gol uz spuštenu zastavicu sudije. Ali, na njegovu nesreću, VAR je reagovao i poništio gol.

Španija je krenula silovito u drugom poluvremenu kao i prvom, ali Njemačka nešto slabije. Ključni trenutak za utakmicu bio je 54. minut kada ulazi u napad Morata umjesto Toresa. Priliku da zaigra iskoristio je nekoliko minuta kasnije kada skreće loptu pored Nojera i postiže gol.

U 82. minutu Njemačka se diže iz pepela. Nakon velikog pritiska, Filkrug otima loptu saigraču i silovito šutira za 1:1.

U posljednjem meču koje su ove dvije reprezentacije odigrale u okviru Liga nacija, Španija je savladala Njemačku sa 6:0, a prije toga rezultat je bio neriješen 1:1.

U Grupi E sve još je sve otvoreno i odlučivaće treće kolo. Njemačka ima bod i nalazi se na posljednjoj poziciji, po tri imaju Kostarika i Japan, a Španija je prva na tabeli sa četiri boda.

Njemačka igra sa Kostarikom, dok će Španija ukrstiti koplja sa Japanom. Njemačkoj treba pobjeda i nada da će Japan kiksati protiv Španije kako bi nastavili prvenstvo u Kataru. Ako bi Japan remizirao sa Španijom, onda Njemačka mora da juri dobru gol razliku.


Glas Srpske