Holanđani u finišu stigli do (ne)zaslužene pobjede :: Semberija INFO ::

 

Holanđani u finišu stigli do (ne)zaslužene pobjede


Фото - Танјуг / АП
DOHA - Fudbaleri Holandije mučili su se puna 84 minuta sa Senegalcima, ali su zahvaljujući Kodiju Gakpu, te Deviju Klasenu u nadoknadi vremena spriječili iznenađenje u grupi A i pobijedili - 2-0.

Činilo se da će šampion Afrike stići do vrijednog boda, prema viđenom do trenutka odluke možda i sva tri, ali sve je otišlo u propast. Greška odbrane u kombinaciji sa lošom reakcijom golmana Eduarda Mendija, te dobra reakcija Gakpa na sjajno ubacivanje Frenkija de Jonga bili su dovoljni da "lale" stignu do cijelog plijena.

Golman Čelzija u devetom minutu nadoknade častio je i Devija Klasena koji je stavio tačku na meč u kojem su Holanđani imali jalovu inicijativu, ali je bilo vidljivo da u njihovom timu ne postoji igrač koji može da kreira šansu. De Jong je preuzeo palicu i na kraju je njegov potez praktično bio vrijedan "polovine gola" Gakpa.

"Lavovi Terange" imali su zrelije prilike, naročito u drugom poluvremenu, ali će šansu za prolaz tražiti u duelima sa Ekvadorom i Katarom. Poznato je da Aliju Sise ne može da računa na najboljeg igrača Sadija Manea, a tokom premijere iz igre su morali da izađu Čeik Kujate i Abdu Dijalo, pa ostaje da se vidi da li će biti spremni za meč sa Katarom koji je na programu za tri dana. Senegalci imaju za čim da žale, a najbliži pogotku bili su u 65. minutu kada je Bulaje Dija dobro šutirao, a Andres Nopert zaustavio njegov pokušaj.


Glas Srpske