Vučić:Stojković vratio fudbalski ponos naciji :: Semberija INFO ::

 

Vučić:Stojković vratio fudbalski ponos naciji


BEOGRAD- Predjsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković unio novu snagu i energiju u naš nacionalni tim i da mu je zahvalan zbog toga.

Gostujući na TV Prva, Vučić je istakao da će naša reprezentacija u Kataru imati mnogo navijača.

"Moj prijatelj Orban (mađarski predsednikViktor) će navijati za Srbiju, ali i cela Severna Makedonija, mnogo Rumuna, Bugara, svi Mađari, naša braća", rekao je Vućić.

On je rekao da nije ispratio igrače u Katar zato što nije želeo da politizuje događaj, već da je njegovo kao političara da im obezbedi uslove za što bolje rezultate.

Što se tiče selektora, predsjednik Srbije ističe da u njega ima najveće moguće poverenje i da će podržati i kada bude gubio.

Kaže da je posebno je ponosan zbog čestitki koje je dobio od Norvežana nakon što smo eliminisali njihovu reprezentaciju.

"Lično sam ga molio da dođe u Srbiju i pruzme reprezentaciju, želeći da napravimo rezultat i u fudbalu. Vratio je u fudbalskom smislu naciji ponos. Voleo bih da se u četvrtfinalu, ako prođemo, susretnemo sa Hrvatskom, koji imaju izuzetnu reprezentaciju, ali mislim da smo mi za nijansu jači", istakao je Vučić.

Na pitanje da li će ići u Katar da odgleda neku utakmicu, Vučić je odgovorio da neće, ali da će navijati iz svog srca.

On je dodao da je zemlja uložila mnogo para i u druge sportove.

"Uložili smo mnogo u rukomet ali, na žalost, još nam se nije vratilo. Ulažemo sve više i u odbojku i u vaterpolo i tu nam se vratilo i vraća, ali ne možete da na svakom takmičenju pobedite. Imamo poverenje i u Svetislava Pešića i verujem da ćemo imati rezultata u košarci", poručio je Vučić.


Tanjug / Glas Srpske