STOJKOVIĆ: MITROVIĆ IDE NA MUNDIJAL I SA JEDNOM NOGOM :: Semberija INFO ::

 

STOJKOVIĆ: MITROVIĆ IDE NA MUNDIJAL I SA JEDNOM NOGOM


Aleksandar Mitrović će ići na Mundijal i sa jednom nogom i "za glavu da ga skratimo", rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.
 
"Čuo sam da je na štakama - ja ga nisam video. Njega i za glavu da skratimo, on će ići na Mundijal. Mi do noćas imamo prilike da menjamo, sumnjam da će do toga doći, ali kažem, Mitrović će i bez noge ići", izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.
 
Mitrović je svojim ponašanjem, igrama, mentalitetom, pa i povredama koje je imao, sećate se udarca koji je dobio u Beogradu na jednoj utakmici, zaslužio Katar, dodao je Piksi.
 
"Mnogi ne bi igrali, ali on jeste. Tako da tu, kada je on u pitanju, nema dileme", poručio je Stojković.
 
Igraćemo najbolje što možemo. Srbija će se truditi da pokaže ono što je i do sada pokazivala. Ono u šta najviše vjerujem to su moje oči, dakle ono što vidim. Statistikama previše ne vjerujem, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije.
 
- Ono u šta najviše vjerujem to su moje oči, dakle ono što vidim. Statistikama previše ne vjerujem. Očekivanja su velika, ali to je i normalno. Svi smo svjesni toga, ali opet idemo rasterećeni u Katar. Ne volim ne potrebnu gordost, a volim potrebnu skromnost. Tako i sam živim, rezultati će doći ili neće, ali morate da ih zaslužite - naglasio je Stojković.
 
Najavio je napadački fudbal i u Kataru.
 
- Stil koji gajimo i želimo da pokažemo, a to je napadački fudbal i donio nam je rezultate - potvrdio je Piksi.
 
Stojković je pričao i o povredama Vlahovića i Mitrovića.
 
- Ni jedan trener ne voli kad su im igrači van stroja zbog povrede. Ono što je dobro, vjerujemo svi da će biti spremni za Mundijal. A, iako ne budu, naći ćemo rješenja. Spokojno i bezbrižno odlazimo u Katar - rekao je Stojković.
 
Selektor "orlova" se dotakao i spiska reprezentativaca na kojem se našlo 26 imena.
 
- Uradili smo fantastičnu stvar, jer nalazimo se među 32 najbolje selekcije svijeta. Na širem spisku bilo je 35 igrača, a među 26 našli su se oni koji su iz utakmice u utakmicu ostvarili ovo što smo i priželjkivali. Oni su igrači koji zaslužuju da nose dres reprezentacije Srbije. Oni koji nisu na njemu, daleko od toga da su im vrata reprezentacije zatvorena, i na njih će se računati u sledećim akcijama. Ovo je spisak onoga što Srbija ima najbolje u ovom trenutku donesen hladne glave bez ikakvog pritiska uz dogovor sa strukom - istakao je Stojković.
 
Novinarsko pitanje selektoru Stojkovići bilo je upućeno o prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu i o tome da je Brazil jedan od favorita na Mundijalu u Kataru.
 
"Znamo da nam je prva utakmica protiv Brazila, a deset dana ranije da govorim o tome... Niti sam se spremao, niti razmišljam o tome. Brazil, svi znamo, jedan od glavnih pretendenata da postane šampion sveta. Imena na papiru nisu dovoljna, moraju da dokažu na terenu. Jedva čekam tu utakmicu. To je laka utakmica za igranje, u kom smislu? Pa da se nadigravaš. Uz respekt prema Brazilu, ali da ćemo se predati, to malo sutra", naglašava Stojković. 
 
"Važan mi je i stil fudbala"
 
Selektor Dragan Stojković je istakao da mu je važno kako igrači igraju, ali da mu je bitna i pobjeda.
 
"Lično bih bio zadovoljan da odemo u sledeću fazu i da se dobro predstavimo. Moje neko razmišljanje je da je pobeda uvek važna. Meni je bitno kako pobeđujemo. Važan mi je stil fudbala, način na koji stvaramo šanse i kako dominiramo. Sve je bitno. Razmišljamo kako da zaradimo dovoljan broj bodova za sledeću fazu", istakao je Stojković.
 
"Imamo prelepu šansu, jer igrači nemaju pritisak sa moje strane, imaju apsolutnu slobodu da pokažu raskošan talenat koji poseduju", rekao je Stojković.
 
Fudbaleri Srbije sutra putuju u Bahrein, gdje će u petak protiv selekcije domaćina odigrati posljednji pripremni meč pred put u Katar.
 
U Dohu stižu u subotu, a prvu utakmicu na Mundijalu odigraće protiv Brazila 24. novembra od 20 sati.
 
Četiri dana kasnije slijedi duel protiv Kameruna (11.00), a grupnu fazu završiće duelom protiv Švajcarske 2. decembra (20.00).

(Glas Srpske)