RADNIK UBJEDLjIV PROTIV KONjICA... :: Semberija INFO ::

 

RADNIK UBJEDLjIV PROTIV KONjICA...


U okviru 4. kola Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine futsaleri Radnika su na domaćem parketu dočekali ekipu Futsal kluba Konjic.
 
Od početka utakmice domaćin je bio ofanzivan i prijetio iz svih pozicija i već u drugom minutu Radnik vodi golom Mirka Marinkovića.
 
Arnautović uslijed viška spaja svoje saigrače na drugu stativu, a jedna takva situacija je bila i u 10. minutu kada Arnautović snažnom loptom spaja Rakića koji je iskontrolisao težak pas i pogodio mrežu golmana Romovića.
 
Ekipa Konjica je potom pokušala da uzvrati taktikom protivnika i uvede golmana igrača u polje. Nije im se to  isplatilo jer je u takvoj jednoj situaciji Džombić presjekao pas i šutirao sa centra ali ga futsaler Konjica, Graho povlači i dobija crveni karton.
 
Nije odustao domaćin da napada sa pet igrača i kada je imao igrača više i to se isplatilo, ponovo asistira Arnautović, a Pavić lagano pogađa na drugoj stativi za 3:0.
 
Uspio je Konjic da napadne kvalitetno, Kožul upućuje šut ka golu Radnika, a lopta se odbija od nekog od domaćih igrača i vara golmana Ružičića za 3:1.
 
Drugo poluvrijeme je bilo čisto odrađivanje posla za ekipu Radnika jer su gotovo sve vrijeme napadali postigavši još pet pogodaka, a najljepši je dao Vladimir Džombić. Lijepo se namjestio na lijevu nogu i pogodio suprotne rašlje gola Konjica.
 
I kada glavni igrači za višak nisu u igri Radnik ovom taktikom stvara šanse, a jednu u pogodak pretvara ponovo Rakić na asistenciju Miljkovića.
 
Mladi Mihajlo Trifković je dobio priliku sa klupe i odlično je iskoristio svaku minutu. Odigravao se još jedan napad sa viškom u kojem je Trifković pokazao veliku sigurnost, nakon spuštene lopte u korner odlično je ušao iza leđa protivničke odbrane i pogodio sa šest metara.
 
Ređali su se golovi kao na traci, a sljedeći je postigao Marinković na asistenciju Pavića na drugu stativu za 7:1. Uspio je i Konjic da dođe do još jednog pogotka, a strijelac je bio Amel Handžić.
Konačnih 8:2 postavio je Arnautović.
 
(Semberija info)