NOVI SKANDAL U KATARU, ZIDOM ODVAJAJU BOGATE I SIROMAŠNE :: Semberija INFO ::

 

NOVI SKANDAL U KATARU, ZIDOM ODVAJAJU BOGATE I SIROMAŠNE


Najveća fudbalska smotra na svijetu Svjetsko prvenstvo počinje za manje od mjesec dana, a iz dana u dan u centar pažnje dospjevaju podaci koji govore o lošoj organizaciji prvenstva koje treba da se igra u Kataru.

U Kataru čine sve kako bi ostali upamćeni po ovom prvenstvu, stiče se utisak kao da su spremni na sve kako bi ostvarili taj cilj.
 
Sjetimo se kada je organizator kršio osnovna ljudskih prava koristeći izbjeglice i radnike iz siromašnih zemalja kako bi radili na izgradnji stadiona, po zaista ponižavajućim uslovima života i finansijskim primanjima. Takođe, bilo je i protesta na račun statusa LGBT populacije, kojima je zabranjeno da posmatraju utakmice Svjetskog prvenstva, piše pomenuti medij.
 
Sada je aktuelan novi skandal. Naime, oni privremeno ograđuju zidovima siromašna naselja, u cilju izolovanja tih područja i ljudi koji tamo žive od navijača i uopšte gostiju, pa i prolaznika. Domaćin po svaku cijenu želi da pokaže svo svoje bogatstvo i spriječi da ružne slike odu u svijet.
 
Katar nije prva država domaćin Mundijala koja je pokušala da se služi ovim sredstvima. Ta inicijativa je postojala i u Brazilu, ali nije na kraju sprovedena.
 
Svjetsko prvenstvo počinje 20. novembra utakmicom između Katara i Ekvadora.

(Nezavisne)