Fudbalerka iz komšiluka: Ima million pratilaca, zvao je i Nejmar :: Semberija INFO ::

 

Fudbalerka iz komšiluka: Ima million pratilaca, zvao je i Nejmar


Po mnogima najljepša fudbalerka na svijetu, Ana Marija Marković (22), nagovijestila je da bi jednog dana voljela zaigrati u Engleskoj.

Ipak, za sada se odlučila ostati u ekipi Grashopersa (Švajcarska).

Reprezentativka Hrvatske sa švajcarskim pasošem u intervjuu za “20 Minuten” dotakla da se fudbalerke suočavaju sa mnogo više diskriminacije na društvenim mrežema nego njihove muške kolege.

“Ono što čini razliku između muškaraca i žena je, na primjer, kada se pokažem u bikiniju na društvenim mrežama ili kada se Erling Haland pokaže u kupaćim gaćama. Erling gotovo sigurno ne dobiva iste seksističke komentare. Ono što želim je da i muškarci počnu da se zalažu za nas. Muškarci uvijek pričaju o 'ljudima od časti', ali bilo bi zaista časno kada bi stali iza nas u ovakvim situacijama”, rekla je Markovićeva.

Marković je nedavno u rekordnom roku premašila brojku od milion pratilaca na Instagramu, čime je postala najpraćenija hrvatska sportistkinja. Bavi se i modelingom, a na naslovnice domaćih i stranih portala stigla je nakon što je debitirala u dresu Grashopersa za koji je u Kupu zabila četiri gola, a prošle godine je dobila poziv u reprezentaciju Hrvatske,

Ana Marija, svojim objavama nerijetko ostavlja fanove bez teksta. Godi joj da je nazivaju najljepšom, ali ne i najsekipilnijom igračicom na svijetu.

“Volim članke koji me nazivaju najljepšom fudbalerkom ili jednom od najljepših, jer me raduje kada čujem da sam lijepa. Ali onda postoje novinski članci koji me opisuju kao “najseksi” igračicom. To mi ne djeluje dobro, prije svih zbog moje porodice”, poručila je popularna fudbalerka.

Hrvatska napadačica je rekla da su je kontaktirali brojni poznati fudbaleri, uključujući asa Brazila i PSŽ-a Nejmara, nakon što je njeno ime dospjelo na naslovnice tokom ljeta.

“Naravno da sam u kontaktu sa drugim fudbalerima, radimo isti posao. Bilo da se radi o muškim igračima Grashopersa ili međunarodnim fudbalerima, razmjena je uvijek tu – ali samo na fudbalskoj osnovi. Nejmar je izvanredan fudbaler. Nadam se da ću ga uvjeriti da navija za ženski fudbal”, zaključila je Marković.

(Nezavisne)