KANGA BI MOGAO ZAVRŠITI KARIJERU U ZVEZDI :: Semberija INFO ::

 

KANGA BI MOGAO ZAVRŠITI KARIJERU U ZVEZDI


Fudbalski klub Crvena zvezda obnovio je ugovor sa gabonskim vezistom Gelorom Kangom do 2025. godine, što znači da bi igrač mogao završiti karijeru u "Crveno-bijelima".

Jedan od najuspješnijih i najvoljenijih stranaca u istoriji kluba parafiraće novi, trogodišnji ugovor sa srpskim šampionom što će ga zadržati u klubu do njegovog 35. rođendana.

"Prvi dani kada sam došao ovdje sa porodicom, osjetio sam kao da se nalazim kod kuće. Ljubav koju sam dobio ovdje od svih - djece i starijih navijača - je ogromna. Znam koliko mi oni daju, a ono što ja njima mogu da dam jeste najbolje od sebe", rekao je Gelor Kanga i potom je ocijenio svoja dva kultna gola protiv Krasnodara i Ferencvaroša:

"Dokle god budem igrao fudbal sjećaću se gola protiv Krasnodara. To je bio istorijski pogodak. Ipak, mi smo u obavezi da dajemo golove i svaki je bitan na svoj način".

To će praktično značiti da će Kanga završiti karijeru u Ljutice Bogdana. Kanga je u Crvenu zvezdu došao 2016. godine iz Rostova, a potom je dvije sezone kasnije otišao u prašku Spartu. Vratio se ljeta 2020. 

"Kanga je igrač koji je svoj boravak u Zvezdi obilježio na fantastičan način. Naša želja je da u narednim sezonama imamo ovakvog igrača u našem timu. Kanga je jedan izuzetan igrač, borac i vjerujem da će mlađi učiti njegovim primjerom kakav je profesionalan odnos prema fudbalskoj igri. Kanga je i naš državljanin, što posebno raduje i ne sumnjam da će u Srbiji ostatak provesti na najbolji mogući način", rekao je predsjednik Crvene zvezde, Svetozar Mijailović.

Sportski direktor kluba Mitar Mrkela takođe je zadovoljan zbog potpisa Gabonca.

"Ovo je važan trenutak za Crvenu zvezdu. Kanga je odličan igrač i mi sa njim i sa ključnim igračima imamo dugoročne planove. Želimo da Zvezda nastavi rad koji je imala posljednjih sedam godina. Želimo da napredujemo i idemo dalje i u sklopu toga i ovaj potpis", naveo je Mrkela.

(Nezavisne)