HOŠIĆ: JEDINO POBJEDA DOLAZI U OBZIR :: Semberija INFO ::

 

HOŠIĆ: JEDINO POBJEDA DOLAZI U OBZIR


Nakon teške utakmice na domaćem terenu i zabilježene pobjede, ekipa Zvijezde 09 gostuje u Derventi ekipi Tekstilca. U najavi utakmice šef stručnog štaba Zvijezde 09 Dženan Hošić rekao je da je ekipa Tekstilca odlična ekipa, sastavljena od dobrih pojedinica koji mogu svakog protivnika da ugroze.

„Čeka nas zahtjevno gostovanje kod ekipe koja je slabije krenula u prevenstvu, ali kada se malo bolje pogleda ekipa Tekstilca ima dobrih pojedinaca u svojoj ekipi koji svojim individualnim kavlitetom mogu riješiti utakmicu. Ekipa koja igra dobro na tranziciju po osvojenoj lopti i jako su dobri u prekidima“ – istakao je Hošić.

Hošić je istakao da ekipa Zvijezde 09 u ovu utakmicu ulazi malo rasterećenija u odnosu na prošle utakmice.

„Mi poslije teške ali prije svega zaslužene pobjede ulazimo malo rasterećeniji, ali sigurno koncentrisani na ono što nas čeka. Nema opuštanja i slabiji bodovni saldo ekipe Tekstilca nas ne smije zavarati. Svaku utakmicu idemo maksimalno kao i do sada.

Imamo problema sa realizacijom ali i to će doci na svoje. Drago mi je da igrači koji ulaze i dobijaju šansu pokazuju svoj kvalitet i ono što smo govorili na početku da imamo roster od 20 podjednakih igrača“ – rekao je Hošić.

Na kraju, šef stručnog štaba Zvijezde 09 istakao je da i ovu utakmicu imaju maksimalne ambicije, a to je povratak sa tri boda.

Utakmica Tekstilac – Zvijezda 09 igra se u subotu, 27. avgusta sa početkom u 17.00 sati.