CRVENOJ ZVEZDI OD GAZPROMA 10.000.000 EVRA ZA DVIJE GODINE :: Semberija INFO ::

 

CRVENOJ ZVEZDI OD GAZPROMA 10.000.000 EVRA ZA DVIJE GODINE


Foto
Crvena zvezda će potpisati novi dvogodišnji ugovor sa kompanijom "Gazprom", povoljniji, umjesto sadašnjih četiri dobijaćemo pet miliona evra godišnje, ukupno 10, izjavio je generalni direktor "crveno-bijelih" Zvezdan Terzić.

"Dobili smo ponudu od Gazproma na još dve godine. Sa 4.000.000 na 5.000.000 evra. Ukupno 10.000.000 evra”, rekao je Terzić.

"Dogovorili smo i prijateljski meč sa Zenitom, najverovatnije u Sočiju 3. jula, kao generalnu probu za novu sezonu. Pratimo državnu politiku i u skladu sa tim ponosni smo što možemo da održimo dobre kontakte sa našom braćom u Rusiji", izjavio je on.

Terzić je istakao i da će "crveno-bijeli" dugoročno imati finansijsku stabilnost, da je Zvezda blizu da prihoduje između 40 i 50 miliona evra. Dodajmo i to da su u jeku dešavanja u Ukrajini klubovi u Evropi već raskinuli ugovore sa ovom ruskom kompanijom.

"Ulagaćemo u tim kao nikada pre, najveći benefit ove sezone, uz trofeje, je UEFA koeficijent, put ka Ligi šampiona i Ligi Evrope je otvoren i učinićemo sve da to iskoristimo", istakao je Terzić.

On je dodao da će svakako biti pojačanja na nekoliko pozicija i posebno naglasio da defanzivac Strahinja Eraković, bez obzira na ponude, neće napustiti klub sigurno dok traju kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Naša želja je da ostane, ali prelazni rok je živa stvar, zavisiće od ponuda, od rezultata, napravićemo matematiku", naveo je Terzić.

Crvena zvezda je već dovela jedno pojačanje. Novi član srpskog šampiona već je postao zambijski fudbaler Kings Kangva i došao je iz Arsenala iz Tule koji je isptao u drugi rang ruskog fudbala.

Dodajmo da je nedavno završeno prvenstvo u Srbiji i Zvezda je osvojila duplu krunu i peti put u nizu su podigli šampionski pehar. Naredne sezone će ponovo imati priliku da se plasira u elitno klupsko takmičenje i za to će morati da eliminiše dva protivnika jer će početi kvalifikacije od trećeg kola. Treba istaći i to da je grupna faza jednog od UEFA takmičenja već obezbjeđena.

Kao što je rećeno Zvezdu dijele samo dvije prepreke do Lige šampiona, a ono što je bitno za prvaka Srbije biće nosilac u oba dvomeča. Ukoliko Zvezda doživi neuspjeh u 3. kolu kvalifikacija seli se u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Ukoliko i tu bude poražena ide u grupnu fazu Lige Konferencija.

(Tanjug)