DIV PROTIV DIVA U FINALU LIGE ŠAMPIONA :: Semberija INFO ::

 

DIV PROTIV DIVA U FINALU LIGE ŠAMPIONA


- Hoće li se Liverpul osvetiti Realu za neuspjeh u završnici Lige šampiona 2018. godine? Može li Karlo Anćeloti naplatiti dug za šokantan poraz od “redsa” 2005. u onom istanbulskom finalu? Ima li umorna četa Jirgena Klopa još “goriva” u rezervoaru? Da li će Karim Benzema staviti šlag na tortu pomalo nestvarne sezone?

Odgovore na ova pitanja saznaćemo u subotu naveče, nakon što engleski i španski div na “Sent Deniju” ukrste koplja u borbi za najvažniji fudbalski pehar na planeti (21 čas). Biće to 66. bitka za “ušonju” kojeg su finalisti kombinovano osvajali 19 puta.

Velikan sa “Enfilda” bio je na dobrom putu da ispiše istoriju, pošto je do nedjelje bio u trci za četiri trofeja. Na volšeban način je ostao bez titule, ali rane može da zaliječi vrlo brzo.

Činjenica je da su “redsi” umorniji od “kraljeva”, međutim, u ovakvim utakmicama to ne može i ne smije da bude alibi. Kada Klemon Turpan da znak da igra počne, učenici Jirgena Klopa jurnuće po još jednu pobjedu. U mislima će im, bez sumnje, biti već pomenuto izgubljeno finale protiv istog protivnika. Pa ipak, njemački stručnjak tvrdi da je ono arhivirano.

- Sada smo malo iskusniji. A i navikli smo da osvajamo finala. Ne toliko u Ligi šampiona, već uopšteno.
Zanimljivo je da smo te 2018. izgubili od Reala, a onda 2019. osvojili pehar u Madridu. Sve je nekako povezano sa Madriđanima - ocijenio je Klop koji, po sopstvenom priznanju, nikada nije trenirao kvalitetniju ekipu.

Prema njegovim riječima, ulazak u meč sa željom za osvetom mogao bi da bude kontraproduktivan.

- U svlačionici postoji zajedničko osjećanje da treba da ispravimo stvari. Ali ako u sebi budemo ponavljali “osveta, naplata duga”, neće biti dobro. To nismo mi. Do finala smo došli na drugačiji način. Njega treba da se držimo i ovog puta - zaključio je Klop.

Real je do još jedne završnice stigao iznova i iznova dokazujući da ima jedinstven “nikada ne odustajem” mentalitet. Četa Karla Anćelotija bila je otpisana i protiv Pari Sen­ Žermena, Čelzija, Mančester sitija. Međutim, uvijek je pronalazila način da se izdigne iz pepela i prođe dalje.

- Sastaju se dva velika tima. Pobijediće onaj koji bude imao više hrabrosti. Liverpul ima ogroman kvalitet i sjajnog trenera. Imam odličan odnos sa Jirgenom. Uveo je neke novine u fudbal po pitanju intenziteta igre i ofanzivnog presinga. Radi vrhunski posao - nahvalio je don Karlito mlađeg kolegu.

Iskusni Italijan se osvrnuo i na finale iz 2005. kada je njegov Milan izgubio od Liverpula na penale, iako je vodio 3:0.

- Taj sastav Milana je najbolji koji sam u životu trenirao. Ali, to je fudbal. Na neke stvari ne možeš da utičeš. Ono što je dobro je da ti sport daje šansu za iskupljenje. Mi smo je iskoristili dvije godine kasnije baš protiv Liverpula - zaključio je Anćeloti.