BEZ GOLOVA NA GRADSKOM STADIONU: MUMINOVIĆ HEROJ RADNIKA :: Semberija INFO ::

 

BEZ GOLOVA NA GRADSKOM STADIONU: MUMINOVIĆ HEROJ RADNIKA


Foto
Gradski stadion u Bijeljini bio je mjesto odigravanja drugog duela 26. kola M:tel Premijer lige BiH u kojem su snage odmjerili FK Radnik i FK Velež.
 
Fudbaleri Radnika su napravili prvu šansu na utakmici kada je u trećoj minuti po lijevoj strani prošao Nikić i asistirao Živkoviću pred golom Mostaraca. Udarac koji je uslijedio golman Veleža je lako ukrotio. Uslijedila je defanziva domaćih uz nekoliko neuspješnih pokušaja kontranapada. Na drugoj strani, gosti su imali izgledne prilike u šestoj minuti preko Pece, sedmoj preko Hasanovića i 28. preko Vehabovića. Golman Radnika, Azir Muminović je u ovim situacijama bio na nivou zadatka. Vrijedi spomenuti šut Pantelića pri kraju prvog poluvremena kada je precizno gađao gornji lijevi ugao gola Slaviše Bogdanovića ali je i ovaj udarac bez problema zaustavljen. 
 
U drugom poluvremenu domaći su zaigrali nešto agresivnije što je rezultiralo odličnom prilikom u 53. minuti kada je Pantelić izašao sam pred golmana Veleža koji fenomenalno brani svoj gol. Uslijedile su dvije velike šanse Veleža u samo jednoj minuti ali je golman Radnika bio nepremostiva prepreka za udarce Brandaa i Anđušića. Do kraja utakmice, izuzev snažnog šuta Radovca u 90. minuti koji je i ovaj put ukrotio golman Radnika, nije bilo izrazitih šansi. Bio je to sedma odbrana Azira Muminovića na večerašnjoj utakmici.
 
Nakon odigranih 90 minuta fudbaleri Veleža mogu žaliti jer su imali izglednije prilike koje nisu realizovali dok su fudbaleri Radnika osvojili važan bod u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH.
 
 FK Radnik: Muminović, Nikić (75.' Urošević), Vazda (46.' Marković), Vasić (82.' Motika), Blagojević, Ristanović, Šarić (46.' Sušić), Živković (68.' Handžić), Đorić, Pantelić, Šubert.

FK Velež: Bogdanović, Radović, Bajrić, Zeljković, Pršeš, Anđušić, Peco (64.' Brandao), Hasanović (64.' Radovac), Vehabović (76.' Džanković), Zajmović, Dejanović (64.' Salčin).

(Semberija info)