NAPALI SUDIJU ZBOG CRVENOG KARTONA I PENALA :: Semberija INFO ::

 

NAPALI SUDIJU ZBOG CRVENOG KARTONA I PENALA


- Protiv fudbalera FK Romanovci, Aleksandra Petkovića (30) iz Gradiške i golmana Ratka Paspalja (22) te navijača Vladimira Nježića (32) takođe iz Gradiške, biće pokrenuti prekršajni postupci zbog napada na sudiju na fudbalskoj utakmici u Gradišci, saznaje “Glas Srpske”.

Sve se dogodilo u nedjelju oko 18 časova na fudbalskom stadionu u Vilusima kod Gradiške.

Iz Policijske uprave Gradiška saopštili su, navodeći inicijale, da je do sukoba došlo nakon što je glavni sudija dosudio crveni karton igraču FK Romanovci Aleksandru Petkoviću te penal za protivničku ekipu.

Nakon sudske odluke, Petković je počeo da se nagurava sa sudijom te mu je oteo kartone iz ruke i bacio ih na zemlju.

Dodaju da je nakon ovog napada sudiji prišao i Paspalj koji ga je počeo odguravati tijelom i rukama.

- Nakon prijave, policajci su izašli na teren i utvrdili da je do sukoba došlo u 72. minutu kada je sudija dosudio crveni karton domaćem igraču i penal protivničkoj ekipi - saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Ubrzo nakon toga, sudija je prekinuo utakmicu i krenuo prema svlačionici, nakon čega je na teren utrčao Vladimir Nježić koji ga je udario šakom u glavu.

Kako saznajemo, riječ je o prvenstvenoj utakmici Osmog kola Gradske lige Gradiška, između FK Vilusi i FK Romanovci koji su bili domaćini.

Iz FK Vilusi rekli su za “Glas Srpske” da je do ovog napada utakmica bila u duhu poštene igre.

- Ovo je bila sasvim korektna utakmica, bez grubih startova. Jedan komšijski derbi - rekao je potpredsjednik FK Vilusi Mile Blesić, koji je i kapiten ovog tima.

Dodao je da su obje ekipe imale nekoliko propuštenih prilika, ali i da je sudija veoma mlad i da još uči.

- Ovo nije ni prvi ni posljednji ovakav slučaj, dešava se u ovom rangu takmičenja. Veće lige uvijek uzmu iskusnije sudije i igrače, a onda u petoj seoskoj ligi imamo sudije koji su početnici i lošije terene - objasnio je Blesić ovu situaciju.

Iz FK Romanovci nisu htjeli da komentarišu ovaj incident.

(Glas Srpske)