UPOZNAJTE AL RIHLU, LOPTU KOJOM ĆE SE IGRATI U KATARU :: Semberija INFO ::

 

UPOZNAJTE AL RIHLU, LOPTU KOJOM ĆE SE IGRATI U KATARU


Predstavljena je lopta kojom će se igrati na Mundijalu u Kataru - Al Rihla. Adidas je pripremio loptu za 14. svetsko prvenstvo zaredom, a tvrdi da je Al Rihla lopta koja "najbrže putuje kroz vazduh" od svih lopti do sada na Mundijalima.



Kako navode iz Adidasa, Al Rihla je dizajnirana da ide u korak sa brzim fudbalom, pa je to lopta koja "najbrže putuje kroz vazduh" od svih lopti do sada na Mundijalima.

"Ovo je neverovatna, izdržljiva, visokokvalitetna lopta sa kojom će uživati zvezde u Kataru, ali i fudbaleri širom sveta", rekao je Žan-Fransoa Pati, direktor marketinga Fife.

Al Rihla je, prema tvrdnjama proizvođača, prošla rigorozna testiranja i dokazala se kao izuzetno pouzdana i precizna, zahvaljujući "teksturi i  novom obliku panela".

"Igra je sve brža, pa preciznost i stabilnost u letu postaju izuzetno važni. Novi dizajn omogućio je da lopta znatno brže ide kroz vazduh. Za najveći svetski sportski događaj moramo da nemoguće učinimo mogućim, pa smo radikalnim inovacijama stvorili najbržu i najprecizniju loptu za Svetsko prvenstvo do sada", rekla je Franciska Lofelman, direktor dizajna u Adidasu.

Na arapskom jeziku, Al Rihla znači putovanje, a inspirisana je kulturom, arhitekturom, prepoznatljivim brodovima i zastavom Katara.

Al Rihla će se prvi put u javnosti pojaviti u društvu Ikera Kasiljasa, Kake, Faraha Džefrija i Noufa Al Anzija, nakon čega kreće na putovanje oko sveta, na kojem će posetiti deset velikih gradova.
 
(RTS)