DVOROVLjANSKI DJEČACI IGRALI NERJEŠENO: :: Semberija INFO ::

 

DVOROVLjANSKI DJEČACI IGRALI NERJEŠENO:


U okviru 18. kola Druge lige Republike Srpske - istok na Palama je odigran meč dvije ekipe iz sredine tabele, FK „Romanija“ Pale i FK „Proleter“ iz Dvorova. Meč je odigran bez pobjednika sa po dva pogotka u mrežama obje ekipe. Nakon svih odigranih utakmica 18. kola Druge lige RS, FK „Proleter“ se nalazi na osmom mjestu na tabeli sa 24 boda dok je ekipa Romanije dva mjesta niže sa 20 bodova. U nastavku donosimo izvještaj sa utakmice iz pera Vladana Simeunovića.

-Izvaredan uspjeh dječaka iz Dvorova na gostovanju u Palama kod neugodne „Romanije“. Igrana je prvenstvena utakmica po blatnjavom terenu teškom za igru i kontrolu lopte. Početak nije mirisao na dobro za goste jer su domaćini već u 21. minuti iskoristili dosuđeni kazneni udarac i poveli sa 1:0. U 34. minuti je bilo 2:0 a pogodak je postigao Simanić nakon prodora po lijevoj strani. Drugo poluvrijeme gosti su zaigrali angažovanije i pokušali se organizovati u čemu su i uspjeli. U 75. minuti agilni i spretni Vanja Sekulić krade jednu loptu na sredini terena a potom sam izlazi pred vratara domaćina kojeg vara, zaobilazi i postiže pogodak. I dalje se gosti brane a domaćini napadaju. U 86. minuti gosti dolaze do poravnanja rezultata. Ćatić je izveo udarac sa ugla sa desne strane na prvu stativu gdje loptu glavom na drugu stativu prebacuje Sekulić a Jovan Lakić rutinirano nogom loptu šalje u nebranjenu mrežu. Do kraja susreta domaćini su imali šansu za postizanje pogotka ali je mladi vratar Stanković izvaredno odbranio šut i proslijedio loptu u korner. Na samom kraju utakmice gosti su mogli i do pobjede. Ponovo Sekulić krade jednu loptu na centru igrališta, međutim nije imao snage da sam krene prema golmanu nego loptu pokušava dodati dobro postavljenom Lakiću ali domaća odbrana zaustavlja loptu a i sudija u tom momentu označava kraj utakmice. Inače, treba istaći i korektno i dobro suđenje sudijske trojke na ovoj utakmici koji su dozvolili igru i koji su zaštitili integritet fudbala. Ispraćeni kao gubitnici, vratili se kao heroji. Napominje se da su za Dvorove nastupali sve sami dječaci vlastite škole fudbala FK “Proleter“ Dvorovi, većina sa tek napunjenih 16 godina života. To je dokaz da ulaganja u omladinski fudbal uvjek budu nagrađena a Dvorovi neće brinuti za svoju budućnost. Sljedeću utakmicu FK “Proleter“ Dvorovi igra u subotu, 26. marta 2022. godine u 15 časova na stadionu u Dvorovima protiv FK “Guber“ iz Srebrenice.“

-Bod na Palama sa djecom FK “Proletera”, bez pola ekipe, danas u sastavu od 15 igrača 11 iz naše škole fudbala a devet startera... Bravo momci”, poručili su iz FK “Proleter” Dvorovi.
FK “ROMANIJA“ PALE – FK “PROLETER“ DVOROVI
REZULTAT: 2:2 (2:0)
STRIJELCI: Lukić Nemnja u 21., Simanić Bogdan u 34. minutu za Romaniju, Sekulić Vanja u 75. i Lakić Jovan u 86. minutu za Proleter.

FK ROMANIJA: Jokić Nemanja, Terzić Savo, Jošović Filip (Hršum Danilo od 80. minuta), Trobok Milan, Simanić Bogdan (Ćosović Mirko od 73. minuta), Lukić Nemanja, Kovačević Đorđe (Živković Nikola od 58. minuta), Pandurević Marko, Blagojević Marko, Baričanin Njegoš, Cicović Borislav. Trener: Sretko Vuksanović.
FK PROLETER: Stanković Jovan, Sekulić Vanja, Magazin Miloš, Mrkajić Bogdan, Matijević Slavko, Barjaktarević Borislav, Simeunović Ognjen (Petković Miladin od 75. minuta), Ćatić Nikola, Jovanović Slobodan, Lakić Jovan,Vukomanović Igor. Trener: Dragan Matić.