PROSINEČKI: POBJEDA OTVARA VRATA EVROPSKOG PRVENSTVA :: Semberija INFO ::

 

PROSINEČKI: POBJEDA OTVARA VRATA EVROPSKOG PRVENSTVA


Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki smatra da bi njegov tim eventualnom pobjedom na gostovanju kod Finske imao velike šanse da se domogne Evropskog prvenstva.

– Očekuje nas teška utakmica i može biti ključna u ovim kvalifikacijama. Zato bi nam pobjeda mnogo značila. Očekujemo dobar meč i nadamo se pozitivnom rezultatu. Znamo svi dobro da je ovo teška grupa sa Italijom koja je propustila Svjetsko prvenstvo i koja je favorit. Između Grčke, Finske i nas se traži drugi putnik. Nama je najvažnija sutrašnja utakmica i fokus priprema je na njoj. Bio sam veliki optimista i prije početka kvalifikacija jer BiH ima dobru reprezentaciju koja može otići na veliko takmičenje. Sada ćemo da vidimo sa kojeg mjesta- istakao je Prosinečki u Finskoj za zvanični sajt saveza.
Selektor BIH cijeni sutrašnjeg protivnika:
 
 
– Znamo da je Finska dobra ekipa. Znamo sve o njima. Gledali smo posljednje utakmice. U Ligi nacija su bili odlični. Odigrali dobru utakmicu protiv Italije. Znamo da su dobri, ali vjerujemo da ćemo sutra biti na nivou i ostvariti željeni rezultat. Naravno da to neće biti lako. Uopće ne potcjenjujemo Finsku jer to je odlična reprezentacija-dodao je Prosinečki.

Edin Džeko smatra da su pred bh. timom važne utakmice:

-Nije ovo najbolji termin jer je kraj sezone. Međutim, kako je nama tako je i protivniku. Mi smo se dobro pripremili jer nam predstoje dvije veoma bitne utakmice, naročito sutrašnja. Znamo šta nam pobjeda može donijeti i zato još uvijek ne razmišljamo o odmoru. Znamo da je Finska zemlja u kojoj se više cijeni hokej nego fudbal, ali to se u nekoliko posljednjih godina promijenilo. Pratili smo utakmice Finske u Ligi nacija. To je tvrda ekipa koja ne prima puno golova i neće biti lako. Važno je da mi budemo kompaktni i da dobro stojimo na terenu. U fudbalu se može kroz jednu šansu riješiti utakmica. Nadam se da će sutra rezultat ići u našu korist.- rekao je Džeko.

Meč Finska-Bosna i Hercegovina na programu je danas u 18:00 časova.

​Srpska info