VELEŽ ŽESTOKO KAŽNjEN :: Semberija INFO ::

 

VELEŽ ŽESTOKO KAŽNjEN


Prekid utakmice Veleža i Borca i napad na arbitre ovog susreta u Jablanici, glavna su tema domaće sportske scene. Banjalučani su pobijedili službenim rezultatom 3:0, dok Velež očekuju rigorozne kazne.

Takmičrska komisija FS BiH donijela je odluku da prekinutu utakmicu Veleža i Borca, registruje službenim rezultatom 3:0 za Banjalučane, dok su Mostarci drastično kažnjeni odlukama disacipnske komisije, epilog je sinoćnjih nezapamćenih dešavanja na stadionu "Rođeni" u Mostaru. Zbog upada navijača na teren, napada na gostujuće igrače, stručni štab te rukovodstvo kluba, Veležu su oduzeta tri boda, šest mečeva u Mostaru igraće bez prisustva publike, klub je novčano kažnjen sa 10.000 KM, dok je predsjednik Veleža, Šemsudin Hasić, izbačen na dvije godine iz fudbala. Podsjećamo, navijači su ušli na teren u 82. minutu poslije drugog gola Stojana Vranješa, pa su svoje nezadovoljstvo i bijes pokušali da iskale na gostima iz Banjaluke.

Fudbaleri Borca i sudije su bez incidenata napustili Mostar, ali su nepoznata lica kod Jablanice presrela vozilo u kojem su bili arbitri ove utakmice, predvođeni Sabrijom Topalovićem. Automobil je zapaljen, a jedan od putnika zadobio je lakše tijelesne povrede, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

- Oko 23 časa i 45 minuta ispred tunela "Lendava" putničko vozilo marke Golf u kom su se nalazile četiri NN osobe izvršile su presretanje vozila u kom su se nalazili službenici Fudbalskog saveza BiH, te su bejzbol palicama napravili materijalnu štetu na vozilu i ubacili zapaljivo pirotehničko sredstvo u vozilo pri čemu je vozilo u potpunosti izgorilo - naveli su iz MUP-a HNK.

Takođe se navodi da policija ima indicije ko je učestvovao u napadu, te da se u najskorijem roku očekuje njihovo privođenje. I dok je pukom srećeom izbjegnuta tragedija, prvi čovjek Veleža, Šemsudin Hasić, cinično je prokomentarisao dešavanja u Jablanici.

- Sudija Topalović je slabo održavao automobil i do požara je došlo zbog zapaljenja kočionog sistema a onda se požar prenio na kompletan auto. Mislim i da je njegovim upravljačkim mehanizmom upravljano s daljine tako da nije mogao kontrolisati svoj auto - rekao je Hasić.

O ovom događaju, izvijestili su gotovo svi mediji iz regiona, ali i iz Češke, Poljske, Holandije i Francuske, koji ističu da je paljenje automobila u kojem su bila službena lica incident kakav se veoma rijetko događa.
 
(RTRS)