ZVIJEZDA 09 TUZLU OBASJALA :: Semberija INFO ::

 

ZVIJEZDA 09 TUZLU OBASJALA


Fudbaleri Zvijezde 09 su pred ovaj okršaj izjavljivali kako idu na Tušanj sa željom da se kući vrate sa bodovima i da Tuzla Siti nije bolja od njih.
 
S toga su valjda i odmah žestoko krenuli u okršaj sa  Tuzlom. Domaćin je imao terensku inicijatvu, više je držao loptu u svom posedu, a ekipa iz Etno sela je mirno čekala u defanzivi i onda iz brzih i organizovanih  kontri unosila paniku u redove domaćina.
 
Igrala se 14. minuta kada je Miljan Govedarica, nerešiva enigma za Tuzlake, sjajno istrčao kontru i matirao golmana Fejzića.
 
Bila je to odlična  akcija Zvijezde 09 i još bolja realizacija igrača koji je ponikao u Slaviji iz Istočnog Sarajeva.
 
Nakon primljenog gola Tuzla Siti je krenula još agresivnije, ka golu Zvijezde 09. Ta ofanziva im se ipslatila u 24. minuti. Ubiparip je iskoristio smušenost odbrane Zvijezde i doneo tračak nade Tuzli. Pomislili su da moge bolje u ovom susretu.
 
Nisu ipak to dozvolili danas odlični gosti. Prvo je Huseunbašić sjajnim volejom pogodio mrežu Tuzle, da bi se već u narednoj minuti opet Miljan Govedarica poigrao  sa odbranom Tuzle i svoju ekipu odveo na dva gola prednosti. Rezultatom 1:3 se otišlo na odmor.
 
Nastavak je doneo istu sliku na terenu. Zvijezda 09 je svesno prepustila sredinu terena domaćinu. Oni sem te kontrole lopte nisu bili u stanju da ozbiljnije priprete Eriću, a Govedarica je u dva navrata imao dobre prilike za pogodak. Nije uspeo, ali sigurno da u taboru Zvijezde 09 niko ne žali za tim propuštenim prilika. Kući su se oni vratili sa osmehom I tri velika boda. Ovom pobedom su praktično osigrurali opstank u Premijer ligi i sada do kraja mogu da igraju bez velikog pritiska.

​SportDC